Vágólapra másolva!
A házigazda Herning együttese felett aratott bravúros győzelemmel rajtolt a Dab.Docler jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa négyes döntőjébe jutásért rendezett torna pénteki nyitónapján.

A dunaújvárosi klub hivatalos honlapja szerint a dán együttes a papírformának megfelelően az első harmadban egygólos vezetésre tett szert, ezt követően azonban már nem sikerült betalálnia a dunaújvárosi kapuba, miközben a magyar együttes három gólt is szerzett.

A Dab.Docler így meglepetésre győzelemmel startolt, és szombat délután az olasz Asiagóval csap össze. A magyarok közül eddig egyetlen klub sem tudott selejtezőn át bekerülni a Final Fourba, korábban az Alba Volán házigazdaként volt a legjobb négy tagja. A Dunaújváros történetében ez a harmadik alkalom, hogy a tíz közé került.

A szakértők a házigazda Herninget tartották a mostani torna egyértelmű esélyesének, ám papíron az Asiago és a Sheffield is erősebb az újvárosiaknál. A csoportból az első helyezett jut a január közepén esedékes négyes döntőbe.

Kontinentális Kupa, a négyes döntőbe jutásért:
D csoport, 1. forduló:
Herning (dán) - Dab.Docler 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
Asiago (olasz) - Sheffield (brit) 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

További program:
szombat, 2. forduló:
Asiago (olasz) - Dab.Docler 15 ó
Sheffield (brit) - Herning (dán) 19 ó
vasárnap, 3. forduló:
Sheffield (brit) - Dab.Docler 15 ó
Asiago (olasz) - Herning (dán) 19 ó

Az E csoportban, Donyeckben az ukrán Donbass Donyeck, az orosz Rubin Tyumen, a lengyel Cracovia Kraków és a lett Liepajas Metalurgs szerepel.

A négyes döntő (január 13-15., Rouen), résztvevői:
Rouen Dragons (francia), Junoszty Minszk (fehérorosz), D csoport győztese, E csoport győztese