Vágólapra másolva!
A kézilabda-szövetség szeretné, ha több szurkoló láthatná a magyar csapatok BL-meccseit, ezért egyeztet a jogokat birtokló DigiSport csatornával.

Az MKSZ az elmúlt hónapokban számtalan megbeszélést szervezett, amelyek eredményeként a héten már úgy tűnt, sikerül elérnie az áttörést, és az MKB Veszprém vasárnapi BL-mérkőzését a Magyar Televízió is közvetítheti. Azonban a közvetítési jogokat megvásárló DigiSport csatorna elzárkózása miatt ez mégsem történhetett meg, így további egyeztetésekre van szükség.

"A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy a sportág bármely szereplője, médiaszolgáltatója pillanatnyi üzleti, vagy magánérdekét a kézilabdázás népszerűsítése, a szurkolók elvárásai és így a közérdek fölé helyezze" - olvasható a közleményben.

A BL közvetítési jogokkal rendelkező Európai Kézilabda Szövetség 2011 márciusában hosszú távra értékesítette a közvetítés lehetőségét a DigiSport csatorna számára. Az MKSZ állásfoglalása szerint "ezen döntés következménye, hogy a kézilabdát figyelemmel kísérő szurkolók és tévénézők túlnyomó többsége egyáltalán nem láthatja a Bajnokok Ligájában szereplő magyar klubcsapatok mérkőzéseit."