Vágólapra másolva!
Harmadik mérkőzését is elvesztette a címvédő Dallas az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután csütörtökön kikapott a százszázalékos Oklahoma otthonában. A hazaiak győztes találatát Kevin Durant szerezte az utolsó másodpercben.

Durant bevágja:


A 29 pontos Dirk Nowitzki vezette Dallas már nyeregben érezhette magát, miután a nemrég érkezett Vince Carter 1,4 másodperccel a vége előtt egy triplával 102-101-es vezetéshez juttatta csapatát, csakhogy a tavalyi világbajnokság legjobbjává választott - és 30 pontig jutó - Durantnek ennyi idő is elég volt egy triplához.

Az orlandói Dwight Howard 16 ponttal és 24 lepattanóval vette ki részét a New Jersey legyőzéséből, s ez volt pályafutásának 49. olyan meccse, amikor legalább 20 lepattanót szedett.

A Los Angeles Lakers főként Kobe Bryant 28 pontjával verte meg sorozatban kilencedszer a New Yorkot úgy, hogy a kaliforniaiak vezére már nem is talált a gyűrűbe az utolsó negyedben. Az alaposan megerősödött Knicks legutóbb 2007 februárjában győzte le a Lakerst.

Továbbra is veretlen a Portland, míg az előző alapszakasz legjobbja, a Chicago magabiztosan nyert az NBA legfiatalabb csapatának, a Sacramentónak a csarnokában. A szabadnapos Phoenix Suns leigazolta a 2008-ban olimpiai bajnok Michael Reddet, aki az elmúlt három idényben összesen csak 61 meccset játszott térdsérülése miatt.

eredmények:
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 104-102
Los Angeles Lakers - New York Knicks 99-82
Orlando Magic - New Jersey Nets 94-78
Sacramento Kings - Chicago Bulls 98-108
Houston Rockets - San Antonio Spurs 105-85
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 111-102