Vágólapra másolva!
Ötödik mérkőzését is megnyerte az U18-as magyar nőijégkorong-válogatott a norvégiai divízió I-es vébén, így hibátlan teljesítménnyel jutott fel az A csoportba, a világ nyolc legjobb csapata közé.

Nagy áttörés előtt állnak a lesajnált női hokisok

A kedd esti, Norvégia elleni győzelemmel már eldőlt, hogy a magyar csapat jövőre az A csoportban, a kanadaiak, oroszok, amerikaiak között játszhat, de a lányok nem kényelmesedtek el, és a briteket is legyőzték.

Decemberben, az olaszországi Asiagóban rendezett selejtezőn 8-1-re nyert Gömöri Csaba csapata a britek ellen, akik ezúttal jól kezdték a meccset, és az első harmad után 1-0-ra vezettek.

A második felvonás elején Maszlova Kátya és Medgyes Dorottya góljaival kevesebb mint másfél perc alatt fordított a magyar válogatott, és bár Henry egyenlített, Maszlova második gólja miatt magyar előnyről indult az utolsó harmad.

A szívósan küzdő britek 3-3-nál még reménykedhettek, de Horváth Tifani büntetőből, majd Bikás Luca akcióból volt eredményes, így 5-3-as győzelemmel, százszázalékos teljesítménnyel végzett az élen a válogatott.