Vágólapra másolva!
Valero Rivera, a spanyol férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya dicsérte a magyar csapatot, amely a szerbiai Eb-n ellenfele lesz a csoporküzdelmek során. Az El Mundo Deportivo című lapnak adott interjúban Nagy László is szóba került, akiről Rivera azt mondta, ha spanyol állampolgár lenne, számítana rá.

Rivera az Eb-n várható esélyekről azt mondta, nagyon kemény csoportba - Magyarország mellett Oroszország és Franciaország a másik két ellenfél - kerültek, az is előfordulhat, hogy már az első kör után búcsúznak, de az is, hogy kedvező helyzetből várják a középdöntőt.

A magyar és a spanyol csapat a második fordulóban találkozik, és bár az utóbbi években általában a spanyolok kerültek ki győztesen a csatákból, Rivera óvatosan fogalmazott, és dicsérte a Mocsai-csapatot. Szerinte a magyarok erőssége a védekezésükben és a gyors lerohanásokban rejlik, de pozíciós játékban is jónak tartja őket.

Ahogy a tavalyi interjúban, idén is szóba került Nagy László, akit még Rivera vitt a Barcelonához, és aki több mint két és fél éve nem lépett pályára a magyar válogatottban. "Mindennek megvan a maga ideje. Ha Nagy spanyol állampolgár lenne, akkor számítanék rá, de most azokkal kell foglalkoznom, akik jelen helyzetben elérhetők. Addig semmit nem mondhatok, míg a játékos nem kapja meg a spanyol állampolgárságot."

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabálya értelmében egy játékos akkor léphet pályára más nemzet színeiben, ha előtte három évig nem lépett pályára válogatottjában, így ha Nagy úgy döntene, a spanyolokat választja, nem lenne akadálya annak, hogy Rivera csapatában szerepeljen az olimpián.