Vágólapra másolva!
Vereséggel ért fel a spanyoloknak a magyarok elleni döntetlen, állítja Marko Krivokapic, a magyar válogatottban szereplő jobbátlövő, Krivokapics Milorad bátyja. A Valladolidban szereplő egykori szerb válogatott játékos a Magyar Szónak azt mondta, válogatottunknak lehet esélye a franciák ellen, ám arra figyelmeztetett, hogy Mocsai Tamás és Ilyés Ferenc túl sokat van a pályán.

"A spanyolok szomorúak, letörtek, nem számítottak arra, hogy az első fordulóban megverik a világ-, Európa- és olimpiai bajnok franciákat, utána pedig csak egy pontot szereznek a magyarok ellen" - nyilatkozta a vajdasági Magyar Szó című napilapnak Marko Krivokapic.

A zentai születésű, de 2004 óta Spanyolországban kézilabdázó egykori szerb válogatott játékos nehezen tudott dönteni, kinek szurkoljon a szerdai mérkőzésen, hiszen a spanyoloknál két barátja, és klubtársa, Sierra és Gurbindo, a magyaroknál viszont öccse, Milorad szerepelt.

"Amennyire örültem Sierra védéseinek, annyira boldog voltam, hogy a magyar válogatott nem kapott ki, mivel úgy vélem, igazságos döntetlen született. A hatvan percen át mutatott teljesítménye alapján Mocsai Lajos csapata rászolgált az egyik pontra" - mondta, hozzátéve, kisfia ugyanígy szorított a döntetlenért.

Marko szerint a magyar válogatottban nincs szupersztár, viszont éppen azért egységes, mert sok jó képességű játékos alkotja a csapatot.

"Az oroszok ellen sokáig nem volt megfelelő a védelem, és szerintem a taktika sem volt éppen jó. A spanyolok ellen már jobban ment, de a védekezés ott is hagy kívánnivalót maga után" - mondta, megjegyezve, akár tetszik a spanyoloknak, akár nem, szerdán nem voltak jobbak a magyar csapatnál.

"A spanyolok szomorúak voltak, számukra az iksz olyan, mintha kikaptak volna. Főleg most, hiszen, ha a francia-magyar döntetlennel ér véget, ők pedig kikapnak az oroszoktól négy góllal, még ki is eshetnek" - tette hozzá.

A Valladolid játékosa szerint a magyar csapat két évvel korábban döntetlent játszott Franciaországgal az Európa-bajnokságon, ez alapján a pénteki meccsen is van esélye. "Ami gond lehet, hogy akkor az első meccsen találkozott a két együttes, most pedig a harmadikon. Úgy veszem észre, hogy Mocsai Tamásból és Ilyés Ferencből nagyon sokat kivesz, hogy védekezésben és támadásban is pályán vannak, nincs alkalmuk pihenni. Szerintem jobb lenne, ha mindkettő kevesebb percet töltene a pályán, mert akkor a teljesítményük még javulhatna" - mondta Marko Krivokapic.