Vágólapra másolva!
A csoportmérkőzések lezárultával új szakasz kezdődik a kézilabda Európa-bajnokságán. A franciák elleni fantasztikus győzelem másnapján Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondta, az általa legszilajabbnak tartott Izland ellen is szeretne jó eredményt elérni a középdöntők első fordulójában.

"Nagyon hálásak vagyunk a magyar emberek támogatásáért, amit az Európa-bajnokságon nyújtanak számunkra. Két lábbal a földön maradva továbbra is töretlen küzdőszellemmel, összetartással dolgozunk tovább, hogy a csapatnak megmaradjon az az erős kisugárzásra, amely jellemzi" - fogalmazott Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki szerint a lezáruló csoportkör után már a következő feladatra, Izlandra kell koncentrálni.

"A legszilajabb északi csapat lesz az ellenfelünk vasárnap, rendkívül erős válogatott, de természetesen szeretnénk ismét jó eredményt elérni" - mondta. A szakember hangsúlyozta, miután a szövetség rendezte a napidíjak kérdését, és a szállások, az étkezések, az utazások minősége, szervezettsége biztos alapot nyújt a munkához, elmondható, ideális feltételek között dolgozhatnak.

Ilyés Ferenc csapatkapitány szerint a csoportkör bebizonyította, az Európa-bajnokságon nincs lefutott meccs, bármelyik csapat legyőzheti a másikat.

"A franciák ellen több pihenőt kaptak azok is, akik korábban kevesebbet léptek pályára, így egyre többen kapcsolódtak be jó játékkal az Európa-bajnokságba. Mindez nagyon fontos, hiszen adott a lehetőség, hogy jó eredményt érjünk el, ha tovább dolgozunk, és ha bírjuk erővel. Ennek a társaságnak valóban a csapategység a legfőbb erénye" - tette hozzá.

Császár Gábor számára külön öröm volt, hogy 150. válogatottbeli fellépésén éppen a világ legjobbját, Franciaországot győzte le a csapat. "Ilyen összetartás mellett fantasztikus ebben a válogatottban szerepelni. Sokan féltettek minket az Európa-bajnokságtól, de most még jól is jöhet, hogy a D csoportból érkező csapatok olyan ellenfelekkel találják magukat szembe, mint a francia és a spanyol válogatott. A legnagyobb ellenfelünk a fáradtság, mindent megteszünk, hogy eredményesen szerepeljünk, legközelebb Izland ellen."

Mocsai Tamás szerint az, hogy minden mérkőzés szoros tudott lenni a hajráig azt bizonyítja, a válogatott tud türelmesen kézilabdázni. "Többször is egy igazán jó eredmény küszöbén álltunk már a válogatottal, gondoljunk csak a 2007-es világbajnokságra, vagy a 2008-as Eb-re, most akár át is léphetjük ezt a küszöböt. Természetesen fáradtak vagyunk, de ezt valamennyi csapat elmondhatja magáról" - nyilatkozta a Flensburg játékosa.

"Magasra tettük a lécet saját magunk számára az eddigi eredményekkel. Nagyon komoly eredményt érhetünk el, ám most jönnek a legnehezebb meccsek az Eb-n. Dolgozunk tovább!" - nyilatkozta a franciák elleni meccs hőse, a fantasztikusan védő veszprémi kapus, Fazekas Nándor.

"Hihetetlenül boldog és büszke vagyok a franciák elleni győzelmet követően, felemelő érzés volt látni azt a küzdelmet, amit a magyar válogatott mutatott" - hangsúlyozta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. "A szurkolók fantasztikus támogatást adtak a mieinknek. Az utolsó percekben a boldogságtól borsódzott a hátam, hiszen nem mindennap élhetünk át ekkora sikert. A spanyolok elleni döntetlen után úgy fogalmaztam, fél csoda, amit eddig átéltünk. Olcsó poén lenne azt mondani, hogy a csoda teljessé vált, már csak azért is, mert azt gondolom, még előrébb juthatunk, hiszen nem lépünk pályára esélytelenül a középdöntőben sem. A magyar szurkolók támogatására óriási szüksége lesz a csapatnak vasárnap, kedden, majd szerdán is, ezért a Magyar Kézilabda Szövetség igyekszik minden segítséget megadni a magyar drukkereknek, hogy minél többen szurkolhassanak a válogatottnak Újvidéken."