Vágólapra másolva!
Barack Obama elnök hétfő este a Fehér Házban fogadta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi kiírásának bajnokát, a Boston csapatát, amelynek egyik legjobbja azonban nem akart vele találkozni.

Az év legpimaszabb hokitrükkje - videó

A Bruins egyik meghatározó játékosa, Tim Thomas, az előző szezon alapszakaszának legjobb kapusa, illetve a rájátszás legértékesebb játékosa (MVP) nem ment el az eseményre. A kapus közleményében azzal indokolta távolmaradását, hogy szerinte a kormány fölött nincs már kontroll, ami miatt veszélybe került az alapvető jogok érvényesülése, illetve az emberek tulajdona.

Cam Neely, a Boston elnöke elmondta: csalódott a kapus döntése miatt.

A Bruins tavaly 39 év után nyerte meg ismét a Stanley-kupát, Boston városa így az elmúlt években minden nagy amerikai sportágban nyert: 2005-ben amerikaifutballban a New England Patriots győzött, míg 2007-ben a Boston Red Sox baseballcsapata, 2008-ban kosárlabdában pedig a Boston Celtics bizonyult a legjobbnak. A Patriots vasárnap este ismét bejutott az NFL nagydöntőjébe, a Super Bowlba.

"A Bruins, a Sox, a Celtics, most meg a New England. Most már elég Boston, mi folyik itt?" - viccelődött Obama elnök. "Ezek a játékosok megmutatták, hogy milyen az igazi csapatmunka."

Obama ezen kívül méltatta a csapat jótékonysági programját is, melynek révén az elmúlt évben hétmillió dollárnyi adomány gyűlt össze.