Vágólapra másolva!
A legjobb négy közé kerülés mellett az olimpiai kvalifikációs tornára is kijutott a magyar nőivízilabda-válogatott, miután végig vezetve 11-9-re legyőzte a spanyolokat az eindhoveni Eb-n. Az elődöntőben a világbajnok görögök következnek.

A nőivízilabda-Eb menetrendje és eddigi eredményei

Az elődöntőbe jutásért:
Magyarország - Spanyolország 11-9 (5-2, 3-1, 2-2, 1-4)
a magyar góldobók:
Szücs 3, Csabai, Bujka 2-2, Drávucz, Keszthelyi, Antal, Tóth 1-1

Élő közvetítés

A két megfiatalított csapatból többen is ott voltak a szeptemberi junior vb-n, melynek döntőjében a magyarok 11-9-re kikaptak a spanyoloktól.

A találkozó elején a spanyolok az első két magyar találatra rögtön válaszolni tudtak, ám azután 5-2-re megléptek a magarok. A második harmadban is a Merész-csapat diktálta a tempót, elsősorban remek védekezésének köszönhetően. A félidőben már 8-3 volt az előny, Bolonyai Flóra 62 százalékkal védett.

A harmadik harmadban jött egy magyar gólszünet, de a spanyolok nem tudták kihasználni, így biztos előnnyel indultunk a hajrának. Az utolsó nyolc percben sem volt fordulat, a magyarok taktikusan tartották az eredményt, amit a spanyolok csak az utolsó két percben kapott két góllal tudtak szorossá tenni.

A magyar csapatnak az Eb legjobb öt csapata közé kellett kerülnie ahhoz, hogy részt vehessen az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán Triesztben, az elődöntőbe kerüléssel ezt teljesítette. "A fő cél az volt, hogy az első ötben végezzünk, ez már megvan" - értékelt Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek. "Az meg külön hatalmas dolog, hogy a mai győzelemnek köszönhetően éremért játszhatunk."

A magyarok csütörtökön 18 órától játszanak a döntőért a világbajnok görögök ellen.