Vágólapra másolva!
Nagyszerű teljesítményt nyújtva, végig vezetve 9-8-ra legyőzte az esélyesebb Oroszországot a magyar nőivízilabda-válogatott, és ezzel bronzérmet szerzett a eindhoveni Európa-bajnokságon.

A harmadik helyért:
Magyarország - Oroszország 9-8 (6-2, 1-3, 2-2, 0-1)
a magyar góldobók:
Keszthelyi 5, Bujka 2, Szücs, Takács 1-1
gól emberelőnyből: 9/2, illetve 20/3
ötméteresből: 0, illetve 2/1
kipontozódott: Drávucz, Szücs, Illés, Csabai

Percről percre tudósítás

Álomszerűen kezdte a meccset a magyar válogatott a legutóbbi három Európa-bajnokság győztese ellen. Az oroszok ugyan simán megvertek minket a két csapat csoportmeccsén, mégis, mintha a magyarokat vetette volna szét az önbizalom az első negyedben. Igaz, mindent el is követtünk, hogy az oroszok ne legyenek magabiztosak, hiába kapták az előnyöket, lövéseik rendre a blokkoló kezekben haltak el, még egy kettős emberhátrányt is kivédekeztünk, Bolonyai Flóra pedig ötméterest védett. Hasonló színvonalat nyújtott a csapat a másik kapunál is, Keszthelyi Rita, ha lehetősége nyílt, azonnal és hajszálpontosan tüzelt a hálóba, és a center Bujka Barbarával sem bírtak az oroszok.

Az első nyolc percet 6-2-re nyerte a válogatott, a másodikban aztán az oroszok próbáltak ritmust váltani, és kiegyenlítettebbé tették a játékot, sőt, kettőt ledolgoztak a négygólos hátrányukból. A harmadik játékrészben is tartottuk a különbséget, és míg az oroszok bőségesen kapták a fórokat és a kontrákat, addig a magyarok - akárcsak az első negyedben - mind a két előnyüket értékesíteni tudták.

Az utolsó negyed kevésbé látványos, ám annál küzdelmesebb játékot hozott, a kipontozódások miatt megfogyatkozó, láthatóan egyre fáradtabb magyar csapat hősiesen tartotta magát, a harmadik kettős emberhátrányban például például Keszhelyi a gólvonalon segített be a kapusnak.

Az oroszok hiába kapták meg újra és újra a lehetőséget, egyre jobban elbizonytalanodtak a kapunk előtt, és bár a végén feljöttek egy gólra - ez volt az egyetlen találat a zárónegyedben -, ezen a meccsen egyértelműen a magyarok érdemelték meg a győzelmet és az érte járó érmet.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A nőkhöz hasonlóan az olimpiai bajnoki címvédő férfiak is a bronzéremért játszanak majd az Eb-n, a vasárnapi zárónapon a világbajnok olaszok lesznek az ellenfelek.