Vágólapra másolva!
A New York Knicks tajvani származású fiatal kosarasa hozta az elmúlt napok szenzációját az NBA-ben. A korábban a D ligában szereplő 23 éves Jeremy Lint kényszermegoldásként vetették be, három eddigi meccsén 76 pontot szerzett.

A teljes ismeretlenségből érkező játékos múlt szombaton a New Jersey Nets ellen vetette be a rengeteg sérültje miatt a Knicks, és meglepetésre 25 ponttal segítette csapata idegenbeli győzelmét.

Kedden a Nicks a Utah otthonában tudott nyerni, és megint Lin volt a legeredményesebb játékosa, ezúttal 28 ponttal. A meccs után az NBA hivatalos honlapján a tudósító azt kérdezte, mi szüksége a Knicksnek Carmelo Anthonyra és Amar'e Stoudemirre, ha van egy ilyen játékosa. A Knicks a harmadik meccsét is megnyerte Linnel a soraiban, szerdán a vendég Washingtont verték, Lin 23 pontot szerzett.

A Telegraph beszámolója szerint a meccsek hatására "Lin-mánia" alakult ki Pekingtől New Yorkig, a fiatal kosaras miatt 36 százalékkal megnőtt a Knicks legutolsó meccsének nézettsége.

Forrás: AFP

Lin szülei Tajvanról vándoroltak be, és mindössze 167 centi magasak. A 190 centire nőtt kosaras 2010-ben végezte el a Harvard Egyetemet, aztán nem draftolták, tavaly viszont a Golden State Warriors játékosa lett, de onnan hamar lekerült a D ligába. A Knicks decemberben igazolta le a rengeteg sérülés miatt.

A Telegraph szerint az eddig szűkös anyagi helyzetben levő Lin egy héttel ezelőtt még egy előtéri kanapén volt kénytelen aludni bátyja lakásán egy házibuli miatt, most viszont jelentősen emelkedhet az életszínvonala. Várhatóan 800 ezer dollárt fog keresni, és valószínűleg egy luxuslakásba költözteti a csapata.