Vágólapra másolva!
Az első fordulóban aratott 7-2-es győzelmet is felülmúlva 8-1-re győzött a Sapa Fehérvár AV19 a szlovén Olimpija Ljubljana ellen az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében, és összesítésben 2-1-re vezet.

Osztrák liga (EBEL), negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana (szlovén) 8-1 (4-0, 1-0, 3-1)
gól:
Benk (3:41), Mihály (4:41), Klassen (14.05), Ladányi (17:47, 40:25), Horváth (25:47), Sofron (43:53), Sikorcin (58:08), illetve Sachl (44:24)

Az első mérkőzést a fehérvári csapat nagy fölénnyel, 7-2-re nyerte, ezek után kedden a Ljubljana hosszabbítás után 2-1-re győzött, és 1-1-re alakította a negyeddöntős párharcot.

"Sok korongot adtunk el és néha még hátrányban is megpróbáltuk cifrázni a játékot, ahelyett, hogy jó mélyen, az ellenfél harmadába ütöttük volna ki a pakkot" - elemezte a keddi vereséget Kevin Primeau vezetőedző a Fejér Megyei Hírlapnak. "Vissza kell térnünk ahhoz a játékhoz, amelyet a keddi meccs előtt mutattunk, egyszerűbben kell hokizni és persze muszáj belőni a ziccereket!"

Első harmad:

Elkezdődött a mérkőzés, 24 másodperc után Sofron lőtt először kapura, Lamoureux védett. A hamradik percben ismét a szlovén kapu előtt adódtak izgalmak, az amerikai kapus elveszítette a botját, de a hazaiak nem tudták ezt kihasználni.

A 4. percben vezetést szerzett a Fehérvár, Benk óriási lövésére hiába nyúlt a kapus, a korong a kapuvasról vágódott a hálóba (1-0). Pont egy perc telt el, növelte előnyét a hazai együttes, ezúttal Mihály lőtt köténygólt (2-0). Időt kértek a szlovénok, de úgy tűnt, Hannu Järvenpää vezetőedző sem tud életet lehelni a Ljubljanába.

Elképesztő fölényben játszott a Fehérvár, egy Taylor-lehetőséget leszámítva el se jutottak a magyar kapuig. Aztán jött egy kiállítás, Pance kapott két percet, ezt Klassen használta ki, és balról, éles szögből a kapuvas segítségével lőtte ki a kapu hosszú oldalát (3-0).

Bő két perccel a harmad vége előtt Ladányi lehetetlen szögből talált be - 4-0, KO.

A meccs összefoglalója:


Második harmad:

Folytatódott a mérkőzés, Vas Márton passzáról Sofron centikkel maradt le. Aztán Vas Márton hagyott ki helyzetet, és amikor végre kicsit kiszabadult a szorításból a Ljubljana, Horváth András bevágta az ötödiket (5-0).

A 30. percben egy Pratt korcsolyáján megpattanó lövést védett bravúrral Munro, majd Pance újabb kiállítása pörgette fel a fehérváriakat, de Lamoureux jól védett.

A harmad hajrájában előbb Justin DaCosta és Miha Verlic ütötte egymást, majd Magosi Bálint és Bostjan Golicic mérte össze az erejét ökölpárbajban.

Fél perccel a dudaszó előtt Johansson lövését védte a Ljubljana kapusa - így ért véget a második 20 perc.

Harmadik harmad:

Kapust cserélt a Ljubljana, érkezett Boh, de Ladányi őt is felavatta 25 másodperc alatt (6-0). Majd Sofron is meglőtte a szokásos gólját, olyan korongot kapott Ladányitól, hogy akarattal se hibázhatta volna el (7-0). Az örömbe annyi szomorúság is belefért, hogy másodpercek alatt szépített a vendégcsapat, Sachl okosan tette el a korongot Munro mellett a kapu jobb oldalába (7-1).

Aztán Kovács a kapuvasat simogatta meg, majd Durco lövését védte Boh. A hajrában Sikorcin néhány csel után olyan tisztára játszotta magát, hogy még a kapust is kicseleszhette és fonákkal megszerezte a nyolcadik hazai gólt.

A Fehérvár lehengerlő játékkal megérdemelten győzött 8-1-re, így az összesítésben 2-1-re vezet. A negyedik mérkőzésre vasárnap, Ljubljanában kerül sor.