Vágólapra másolva!
Miután a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapata az első helyen végzett a Bajnokok Ligája-középdöntő I. csoportjában, a másik ágon pedig a román Oltchim Valcea zárt a második helyen, a két csapat vívja a BL egyik elődöntőjét. 2010 tavaszán a románok egyszer már megtréfálták a magyar bajnokot, Radu Voina edző reméli, ugyanez történik majd most is.

A román Valcea lesz a Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A középdöntő I. csoportjában a spanyol Itxako Navarra elleni döntetlenjével már biztosan csoportelső győriek ellenfele azután vált biztossá, hogy a montenegrói Buducnost Podgorica legyőzte a francia Metz együttesét, így a Valcea a szlovén Krim Ljubljana megverésével bebiztosította második helyét a II. csoportban.

Az elődöntőben az első találkozót március 31-én vagy április elsején idegenben, a visszavágót pedig április 7-én vagy 8-án otthon játssza a Győr.

Az Oltchim edzője, Radu Voina tudta, hogy nem lesz könnyű a Krim ellen kivívni a továbbjutást. "Vártam, hogy nehéz lesz, mert a Ljubljana jó csapat. Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen Európa legjobb négy csapata közé jutottunk" - nyilatkozta a szakvezető a Mediafax hírügynökségnek.

A klubvezetés szerdán jelentette be, hogy a felére csökkenti a játékosok fizetését, de Constantin Roibu igazgató azt is hozzátette, ha sikerül teljesíteni a célkitűzést, a BL-döntőbe jutást, akkor utólag hozzájuthatnak az elmaradt összeghez.

Voina szerint sokan elfelejtették, hogy a csapat komoly problémákkal küzdött az elmúlt időszakban, hiszen néhány fontos játékost elveszített: Cristina Neagu vállműtétje után még lábadozik, Paula Ungureanu és Ionela Gilca babát vár.

Voina szerint az elődöntők esélyesének a Győr, illetve a másik csoportelső Buducnost számít, de úgy érzi, csapata képes legyőzni a magyar bajnokot. "Vannak előnyei és hátrányai is annak, hogy az elődöntő első mérkőzését hazai pályán játsszuk, majd meglátjuk, mire jutunk. Le fogjuk győzni a Győrt" - tette hozzá.

A két csapat legutóbb a 2009-10-es idényben találkozott egymással. akkor a csoportmérkőzések során a Valcea hazai pályán 26-22-re nyert, míg a Győr ugyanilyen arányban diadalmaskodott a Magvassy Sportcsarnokban. Aztán a két együttes az elődöntőben is összefutott egymással, a győri 25-25-ös döntetlent követően a Valcea 24-20-ra győzött a visszavágón és bejutott a fináléba, amelyet végül elvesztett a dán Viborg ellen.