Vágólapra másolva!

Újabb román-székely hokibotrány agyrázkódással és súlyos sérüléssel

A Fenestela Brassó és a Steaua Bukarest párharcában előbb egy brassói hokis szenvedett agyrázkódást egy brutalitás miatt, majd román vetélytársát verték meg úgy, hogy legalább tíz napra kidőlt.

A manna.ro beszámolója szerint a két csapat közötti feszültség először a pénteki bajnokin mutatkozott meg, ahol a Steaua egyik játékosa, Alexandru Munteanu bottal ütötte meg a brassói Varga Milánt, aki kisebb agyrázkódást szenvedett. Az incidens után tömegverekedés tört ki, mely miatt tizenegy játékost végleg kiállítottak.

A két együttes vasárnapi találkozóján a brassói Adorján József a lefújás után veszítette el a fejét, melyen a vendégeket erősítő Catalin Berdila leköpte őt. A köpés miatt román játékost azonnal kiállították, ám Adorjánnek ez kevés volt, a lefújás után levonulás közben földre vitte ellenfelét, és bottal ütlegelte.

Az orvosi vizsgálat szerint Berdila az ütések miatt legalább tíz napra kidőlt, emiatt a bukarestiek Adorján örökös eltiltását kérik.

A csíkszeredai születésű hokis visszaesőnek számít, egy évvel ezelőtt a válogatottban történt incidenst követően utolsó figyelmeztetésben részült. A fegyelmi bizottség kedden tárgyalja az ügyet Gyergyószentmiklóson.