Vágólapra másolva!
Bárhogy is végződik a 2011-12-es bajnokság, jövőre nem vállalja az élvonalbeli szereplést a Veszprém Barabás nőikézilabda-csapata.

Barabás Árpád, a klub elnöke szerdán bejelentette, a csapat jövőre nem vállalja az élvonalbeli indulást, mert a költségvetés mintegy harminc százaléka hiányzik. A döntésről már a játékosokat is tájékoztatta, akik így szabadon távozhatnak, azonban a problémák ellenére azt szeretnék, ha a szakmai stábbal együtt tovább folytatnák a munkát.

A csapat 2009-ben jutott fel az élvonalba, az első szezont a 9. helyen zárta, és 2010 nyarán még úgy nyilatkozott a klubelnök, hogy évek múlva a bajnoki címet is megcélozhatja az együttes. Az akkor célkitűzést az 5-8. hely valamelyikének megszerzését éppen teljesítette a csapat, idén azonban Gyurka János irányításával már komolyabb terveket dédelgettek.

Tehették, hiszen a csapat jól erősített, több válogatott játékos is érkezett Mayer Szabina, Nagy Ivett, Juhász Gabriella, Bulath Anita és Kiss Éva személyében, de év közben Hornyák Dóra is csatlakozott a csapathoz.

Sokáig volt remény a négybe kerülésre is, de egy fordulóval az alapszakasz vége előtt az is kiderült, 5-6. helynél nem végezhet se előrébb, se hátrébb az együttes.

Év közben először Nagy távozott, majd Bulath jelentette be, nem hosszabbítja meg szerződését, és a horvát Koprivnicához szerződik. Megindultak a pletykák a pénzügyi problémákról, erre öt napja Barabás Árpád a veszprémi Naplóban reagált.

"Kétségtelen, hogy három jelentős szponzorunk sem hosszabbította meg velünk a szerződését. Ezért az önkormányzattal közösen keressük a megoldást, remélem, néhány héten belül megtaláljuk. Az egyértelmű, hogy mi csak biztos lábakon álló költségvetéssel fogunk nekivágni a következő bajnokságnak. Hogy ez mire lesz elég (a játékoskeret gyengülését, megtartását vagy megerősítését jelenti), azt nem tudom egyelőre megmondani. Nyilvánvaló, hogy olyan lufit nem fogunk felfújni, melynek kipukkanása után derül csak ki: az anyagi háttér nem volt kellőképpen megalapozott" - nyilatkozta.