Vágólapra másolva!
Ősztől nem indul a magyar hokibajnokságban a címvédő Sapa Fehérvár AV19. A 13-szoros magyar bajnok döntéséről Ocskay Gábor szakosztályigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjúban számolt be.

A 13-szoros magyar bajnok döntéséről Ocskay Gábor szakosztályigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjúban számolt be.

"Talán sokan örülnek, hogy a következő hazai bajnokságban nem veszünk részt" - fogalmazott Ocskay. "Nagyon egy lábon áll a magyar jégkorong, reménykedünk benne, hogy rövid időn belül megerősödik még néhány együttes és elérjük a szlovén, de méginkább az osztrák minőségi csapatszám-mennyiséget."

A fehérvári felnőttcsapat az osztrák élvonalban, az EBEL-ben indul, és ott bármeddig jut, a kiesése után nem csatlakozik az ob I mezőnyéhez.

Az eddig az ob I-ben szerepeltetett farmcsapat az eddigi formában nem működik tovább, a 19-20 éves játékosok az osztrák U20-as bajnokságban lépnek majd jégre úgy, hogy együttesüket öt túlkoros erősítheti.

A Volán 2003 óta minden évben bajnok lett, összesen tizenháromszor lett a legjobb Magyarországon.

Ocskay arról is beszámolt, hogy a klub gazdasági helyzete továbbra sem stabil. "Sajnos még mindig közel százmillió forintnyi lyuk tátong a költségvetésben, különböző ígéreteink vannak, jó lenne a hiány nyolcvan százalékát szeptemberre eltüntetni."