Vágólapra másolva!
Bár a szünetben és a hajrá kezdetekor is vesztésre állt, végül zsinórban negyedjére is megnyerte a Veszprém férfikézilabdacsapata a Szeged ellen a Magyar Kupa budapesti döntőjét. A bronzérmet a Tatabánya szerezte meg.

Magyar Kupa, döntő:
MKB Veszprém - Pick Szeged 27-26 (16-18)
Budapest, Sportmax2
v: Kékes Cs., Kékes P.
Szeged: Mikler, Tatai, Tóth M. (kapusok), Ancsin 4, Bajorhegyi 2, Beocanin, Buday 2, Czina, Lékai 1, Nagy N., Pribanic 1, Prodanovic 9 (4), Sulc 3, Vadkerti 3, Zubai 1.
Veszprém: Alilovic, Fazekas, Liszkai (kapusok), Császár 5, Gulyás 1, Iváncsik G. 4, Korazija, Laluska, Pérez 2, Schuch, Sulic 5, Terzics 3, Urban, Viloszki, Vujin 7 (2).
Kiállítások: 18, ill. 16 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/2.

a 3. helyért:
Tatabánya Carbonex - Balatonfüred 24-21 (12-6)

A finálét jobban kezdte a Szeged, Prodanovic három góljának is köszönhetően 5-2-re vezettek a Tisza-partiak hat perc után, de csakhamar szorossá tette a meccset a Veszprém, majd Császár találatával a 13. percben egyenlített is.

Mocsai Lajos a 18. percben 10-9-es szegedi vezetésnél kért időt, majd Vujin büntetőjét hárította Mikler. Ezt követően azonban átvette a vezetést a Veszprém, ekkor pedig Skaliczki László kért időt a 21. percben, csapata vissza is vette a vezetés, sőt három gólosra növelte előnyét pár perccel szünet előtt, amiből kettőt meg is tartott félidőre, köszönhetően Ancsin és Mikler remek teljesítményének is.

A kapuban Alilovicot szokás szerint Fazekas váltotta a szünet után, és rögtön két védéssel kezdett, így aztán egyenlített, majd a vezetést is átvette a Veszprém, de a sok kiállítást hozó találkozón felváltva volt az előny a csapatoknál. Sok volt a tisztátalan szabálytalanság, de az indulatok nem szabadultak el.

Izgalmasan alakult az utolsó negyedóra, a Szeged többször is vezetést szerzett, de a Veszprém rendre egyenlített, sőt, az 55. percben Sulic góljával ismét vezetést szerzett.

Prodanovic egyenlített, majd mindössze egy perc maradt hátra, amikor 26-26-nál Mocsai Lajos időt kért. Ezt követően Vujin betörésből gólt szerzett, a Szeged pedig emberhátrányba került, és időt kért, 28 másodperccel a lefújás előtt.

Az ellentámadásból a Szeged már nem tudott gólhelyzetet teremteni, Sulc pedig mellédobta az időn túli szabaddobást, így zsinórban negyedszer a Veszprém nyerte a Magyar Kupát, története során 21. alkalommal.