Vágólapra másolva!
A csapata előtt álló egyszeri lehetőségről beszélt az Eurochallenge-kupa hétvégi, debreceni négyes döntője előtt Pór Péter, a Szolnoki Olaj férfikosárlabda-csapatának vezetőedzője.

"Úgy megyünk ki a pályára a Besiktas ellen, hogy az életben egyszer adódik ilyen lehetőség, és mindkét csapat vállát nyomhatja az a tét, hogy nincs javítási lehetőség, egy meccsen dől el minden" - nyilatkozta a magyar bajnok mestere.

"Már hétfőn a Főnix Csarnokban edzettünk, de akkor csak jöttünk és mentünk, aztán szerdán költöztünk át Debrecenbe, ahol csodás körülmények vártak bennünket, gyönyörű a terem is. Nemsokára indulunk is a Főnixbe egy dobóedzésre, erre különösen a szokatlan helyszín miatt van szükség, egy ekkora csarnoknak más a térhatása."

A pénteki elődöntős ellenfélről a Tisza-partiak trénere kifejtette, hogy sok meccset láttak videofelvételen a török bajnokság negyedik helyén álló isztambuliakról, akik a hétvégi fordulóban úgy verték meg a tabella utolsó előtti helyezettjét, a Trabzonsport 81-77-re, hogy a legjobbjaik pihentek.

"Remek egyéni képességű játékosaik vannak, közülük is kiemelném a Puerto Ricó-i Carlos Arroyót, aki 603 NBA-meccsen lépett pályára, továbbá az angol Pops Mensah-Bonsut, aki 61-szer szerepelt az NBA-ben. De rajtuk kívül a többi légiós is megfordult már euroligás kluboknál" - tette hozzá a címüket nemrég a Magyar Kupában megvédő szolnokiak edzője.

Ami a debreceni hangulatot illeti, Pór Péter elragadtatottan beszélt a fogadtatásról: "A többi csapatnak máshol van a szálláshelye, nem is láttam őket, de körülöttünk hatalmas felhajtás van. Rádiósok, tévések vártak bennünket, ma is többen nyilatkozunk különböző adóknak, szóval fantasztikus a légkör, igazi kupahangulat van."

Forrás: MTI/Bugány János

Az m2 pénteken 17.50-től élőben adja a Szolnok-Besiktas elődöntőt. Ha a magyar csapat bejut a fináléba, akkor a következő élő közvetítés vasárnap 20.25-től lesz látható, ha pedig a Szolnok a harmadik helyért játszhat, akkor a bronzmérkőzést közvetíti élőben az m2 vasárnap 17.50-től.

A négyes döntő programja, péntek, elődöntő:
18.00:
Szolnoki Olaj - Besiktas (török) 18.00
20.30: Chalon (francia) - Ljuberci (orosz) 20.30

Vasárnap, helyosztók:
18.00: a 3. helyért
20.30: döntő