Vágólapra másolva!
A spanyol szurkolók felemásan fogadják, hogy a Barcelona kézilabdázója, Nagy László megkapta az állampolgárságot, és játszhat a spanyol válogatottban az olimpián. Az AS és a Marca spanyol napilap fórumából szemezgettünk.

"Nem rossz erősítés, de le kellene állni a honosításokkal" - fogalmaz egy fórumozó. "Lassan több lesz a válogatottban a külföldi, mint a spanyol. Szerintem korlátozni kellene, hogy csak három honosított játszhasson minden válogatottban."

Egy másik drukker értetlenségét fejezte ki a honosítással kapcsolatban. "Nagyszerű csapatunk lesz Naggyal, de azért ez abszurd, hogy valakinek a nemzetiségét csak úgy megváltoztatja néhány miniszter. Nem is értem, hogy ha valaki már játszott egy válogatottban, akkor hogyan játszhat egy másikban is. Ugyanolyan abszurd a szituáció, mint amikor Di Stefano argentinként a spanyol válogatottban focizott. Jobb volt tőle a csapat, ahogy Naggyal is jobb lesz, de a sportnak nem erről kellene szólnia."

Volt, aki megvédte Nagyot: "Nem tudom, mi a gond azzal, hogy ha valaki több mint tíz éve él egy országban, akkor felveszi azt az állampolgárságot. A kosarasoknál például Serge Ibaka is a honosítása után Európa-bajnoki címhez segítette a válogatottat, akkor nem támadta őt senki."

"Szerintetek Zidane, Nasri és Benzema francia származású? Mégsem dobják ki őket a fociválogatottból" - írta egy másik szurkoló.

"Nem szabadna ezt engedni, de sajnos az egész világon ezt csinálják. Isten hozta Nagyot a spanyol válogatottban, egy vérprofi játékos, aki klasszis különbséget jelenthet, és fontos meccseket dönthet el."

Egy szurkoló ugyanakkor csak ennyit írt: "Zsoldos."

Nagy László 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára utoljára magyar színekben, majd hivatalosan 2011. február 10-én jelentette be, hogy nem kíván a magyar válogatottban szerepelni, amíg az általa felvetett gondok meg nem oldódnak. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szabályai szerint három évet kell kihagynia egy játékosnak, hogy más ország színeiben szerepelhessen.