Vágólapra másolva!
Görbicz Anita szerint tévednek a Buducnost Podgoricánál, mert a Győri Audi ETO sokkal jobban is tud játszani annál, mint ahogy a kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első meccsén teljesített. A születésnapját vasárnap, a visszavágó napján ünneplő irányító nem félti csapatát a félelmetes hangulatú montenegrói csarnoktól, szerinte elég profik a győri játékosok ahhoz, hogy megőrizzék kétgólos előnyüket.

A Ferencváros szerdán, a női bajnokság döntőjének első meccsén sokáig vezetett a Győr otthonában, a címvédő azonban a hajrában fordítani tudott, és 37-33-ra győzött. Görbicz Anita is meglepődött, hogy ilyen szoros volt a meccs. "Sokkal többet kivett belőlünk, mint ahogy előre gondoltuk. Ugyanakkor a felkészülés szempontjából jól jött, hogy ilyen éles meccset játszhattunk a podgoricai visszavágó előtt" - mondta az irányító az [origo]-nak.

Szerinte a támadással nem volt gond a Fradi ellen, viszont abból a szempontból is jól jött a meccs, hogy tanulni tudnak a rengeteg védekezési hibájukból a Buducnost Podgorica elleni Bajnokok Ligája döntő visszavágója előtt, ahova kétgólos előnnyel utazik a magyar bajnok. A BL-finálé első, győri meccsén Görbicz 12 gólt dobott, ám a montenegróiaktól Bojana Popovic még őt is túlszárnyalta a maga 14 góljával.

"Sokkal jobban oda kell figyelnünk rá, nem szabad ennyire szabadon hagynunk, és engedni, hogy ilyen könnyű gólokat szerezzen" - mondta Görbicz, aki egyetértett edzőjével, Karl Erik Böhnnel abban, hogy a világ jelenlegi két legjobb csapata játssza a BL döntőjét.

Podgoricában félelmetes hangulat vár majd a Győrre, de Görbicz szerint nem ezen fog múlni a kupa sorsa. "Tisztában vagyunk azzal, hogy mi vár ránk, én pláne tudom, már kupadöntőt is játszottam abban a csarnokban. Akkor is fergeteges volt a hangulat, de nem vagyunk kezdő játékosok, elég profik vagyunk, hogy ne ijedjünk meg."

A montenegróiak egyik játékosa, Maja Savic azt nyilatkozta, hogy a Győr annál jobban nem tud játszani, mint ahogy az elő meccsen teljesített, ők viszont többre képesek a saját közönségük előtt.

"Az biztos, hogy tudnak jobban is játszani hazai pályán, de ha ilyet mondott a mi játékunkra, akkor nem hiszem, hogy minden meccsünket látta már videón, ugyanis messze nem a legjobb formánkat mutattuk. Bízom benne, hogy meg tudjuk mutatni neki, hogy sokkal jobban is tudunk játszani, ez esetben pedig idegenben is nyerni fogunk."

A Győri Audi ETO-Buducnost Podgorica BL-döntő visszavágóját vasárnap rendezik, Görbicz aznap ünnepli 29. születésnapját. "Nagyon remélem, hogy a születésnapomon majd magasba emelhetem a BL-trófeát. Életem legszebb szülinapi ajándéka lenne."