Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém nyerte a férfikézilabda-bajnokságot, miután a finálé harmadik, mindent eldöntő meccsén hazai pályán 29-21-re legyőzte a Pick-Szegedet. A Mocsai Lajostól búcsúzó veszprémiek huszadik bajnoki címüket szerezték.

Megtanulja a magyart és BL-győzelemről álmodik a Veszprém új, spanyol edzője

Férfikézilabda NB I, döntő, 3. meccs:
Veszprém, 5000 néző
MKB Veszprém - Pick-Szeged 29-21 (17-14)
gól:
Vujin 8/2, Terzic 7, Iváncsik G. 6, Sulic 3, Császár 3/1, Gulyás 2, illetve Prodanovic 6/3, Ancsin 3, Zubai 3, Sulc 3, Vadkerti 2, Lékai 2, Buday 1, Pribanic 1
A párharcot 2-1-es összesítéssel a Veszprém nyerte.

Az esélytelenebb Pick-Szeged remekül kezdte a mindent eldöntő meccset, az első félidőben sokáig vezetett is. A hajrában azonban kettős emberelőnybe került a Veszprém, ezt kihasználva fordítani tudott, és háromgólos előnyre tett szert.

A szegediek góltalansága a második félidő 14. percéig tartott, összesen több mint negyed órán át nem tudták bevenni a fantasztikusan védő Fazekas Nándor kapuját. A második játékrész hajrájában már tízzel is vezettek a hazaiak, akik gálaelőadással hálálták meg az ötezer szurkolónak a buzdítást, és huszadszor nyerték meg a bajnokságot.

Ez volt a szezon végén távozó Mocsai Lajos búcsúmeccse, a vezetőedző öt éve érkezett Veszprémbe, ezután mind az ötször bajnok lett a csapattal, amellyel KEK-győzelmet is aratott. Utóda a spanyol Antonio Carlos Ortega lesz.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Veszprémben igazi szakértő közönség van" - kezdte a búcsút Mocsai. "Köszönöm, hogy a szurkolók, a város befogadott. Sok szép élmény köt ide. Most szét kell választani a válogatott és a klubedzői teendőket, de így is sokat fogok idejárni. A játékosoknak és a vezetőknek is köszönöm, hogy mindenben segítettek!"

A szegediek edzője, Skaliczki László csak annyit jegyzett meg, hogy gratulál a hazaiaknak, és az a csapat, amelyik több mint negyedórán át nem tud gólt szerezni, egyszerűen nem érdemel győzelmet.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS