Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a vendég New York Rangers csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti fináléjának pénteki mérkőzésén, és ezzel bejutott a Stanley-kupa döntőjébe.

Eredmény,
keleti döntő, 6. mérkőzés:
New Jersey Devils - New York Rangers 3-2, hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot 4-2-es összesítéssel a New Jersey nyerte.

Remekül kezdtek a hazaiak, előbb Ryan Carter - az ötödik meccs hőse - talált be egy létszámfölényes megugrás után, majd Ilja Kovalcsuk lőtt emberelőnyben gólt: a korong ütőről ütőre vándorolva kötött ki az olimpiai és világbajnok Henrik Lundqvist kapujában.

Lassan magához tért a győzelmi kényszer alatt játszó Rangers, és a második harmadban egyenlített. Ruszlan Fedotenko a kapu torkából szépített, négy perccel később pedig Ryan Callahan lábán váltott irányt a pakk, és került Martin Brodeur kapujába.

A harmadik harmadban főleg a védekezéssel foglalkoztak a csapatok, majd jött a hirtelen halál, amelyből csak 63 másodperc telt el, amikor Adam Henrique egy kapu előtti kavarodásból szerzett góllal lezárta a párharcot. A fiatal csatár - akit jelöltek az év újonca díjra is - a meccsen megsérült, az öltözőbe kísérték, de végül mégis vállalta a folytatást.

A hazaiak kapusa, a New Jerseyvel háromszoros Stanley-kupa-győztes, olimpiai bajnok Brodeur - a liga történetének egyetlen kapusa, aki tizenévesként és 40. születésnapja után is játszik-játszott a playoffban - 33 védéssel járult hozzá a mostani sikerhez.

A Devils legutóbb 2003-ban volt nagydöntős. Ellenfele az a Los Angeles Kings lesz, amely 1993 után először vív finálét.

A döntősorozat New Jerseyben kezdődik magyar idő szerint csütörtök hajnalban.