Vágólapra másolva!
Háromgólos vereséget szenvedett a norvégok elleni világbajnoki selejtezőre egyelőre tartalékosan készülő magyar férfikézilabda-válogatott a szlovén csapattól szombaton barátságos mérkőzésen Balatonfüreden.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Szlovénia 26-29 (10-12)
gól:
Császár 5/2, Katzirz 3, Gulyás 3, Zubai 2, Laluska 2, Szöllősi 2, Iváncsik G. 2, Harsányi 2/1, Schuch 1, Lékai 1, Krivokapic 1, Ancsin 1, Vadkerti 1, illetve Marguc 5/1, Dolenec 4, Zvizej 3/1, Matkovsek 3, Bezjak 2, Zorman 2, Spiler 2, Gaber 2/1, Bombac 2, Susin 2, Bundalo 1, Skube 1

A magyarok jövő vasárnap Veszprémben, majd június 16-án Oslóban csapnak össze a norvégokkal vb-selejtezőn. A szombati felkészülési mérkőzésre a légiósok közül csak a koperi Krivokapic érkezett meg, ráadásul a kapus Mikler megsérült, így a 43 éves, immár 304-szeres(!) válogatott Szathmári János volt a benevezett hálóőr Fazekas mellett.

A korábbi világválogatott és már az 1992-es barcelonai olimpián is szereplő Szathmári a helyi Balatonfüred játékosa, mellékállásban pedig a válogatott kapusedzője. A lelátón foglalt helyet a combsérüléssel kezelt Perez, valamint a bokaműtéte után lábadozó Ilyés.

Nehezen lendült játékba a tartalékos magyar csapat, és először a 9. percben vezetett (4-3). Ahogy az elején, úgy a folytatásban sem remekeltek a támadóalakzatok, kevés gól esett. Kilenc-kilencnél Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért, de a hajrá ezzel együtt a szlovénoknak sikerült jobban, így ők vonulhattak előnnyel pihenőre.

A szünetet követően rövid magyar fellángolás után visszaállt a nagyobb különbség (14-17), majd a 38. percben beállt Szathmári, és sikerült fordítani (19-18).

Az utolsó negyedóra 20-20-ról indult, de ezután sorozatban négyszer voltak eredményesek a szlovénok - ők majd a portugálokkal vívnak vb-selejtezőt -, és Mocsai hiába kért időt, innen már nem volt visszaút.


Mocsai Lajos:
"Keveset tudtunk együtt gyakorolni, érződött az összeszokottság hiánya, főleg a védekezésben. Amikor pedig fordítottunk, türelmetlenekké váltunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, ebből a szempontból hasznos volt ez a felkészülési meccs."

A magyarok kedden a dél-koreaiakkal játszanak zárt kapus felkészülési mérkőzést Veszprémben.