Vágólapra másolva!
Magabiztosan húzta be az utolsó csoportmeccsét a magyar vízilabda-válogatott a cosenzai felkészülési tornán, írja a válogatott holnapja. Az elődöntőben Olaszország következik.

Vízilabda, felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Kanada 13-7
a magyar gólszerzők: Varga Tamás (3), Varga Dániel (3), Steinmetz Ádám (2), Varga Dénes, Vámos, Hosnyánszky, Szivós, Hárai

A két négyes csoportban zajló és a londoni játékokra való felkészülést szolgáló cosenzai torna harmadik napján a magyar együttes Varga Tamás és Steinmetz Ádám jóvoltából jutott 2-0-s vezetéshez, majd Varga Dániel alakította 3-1-re az állást az első negyedben.

A második nyolc percben Hárai Balázs pöckölése jelentette a 4-2-t, majd Varga Dániel öccse, Dénes lövésével lett 5-2 a nagyszünetre.

A harmadik játékrészben Szivós Márton átlövése, utána a duplázó Varga Tamás találata tette végképp megnyugtatóvá a különbséget (7-2). Hosnyányszky Norbert büntetőjével lett 8-3, majd két újabb duplázó következett: előbb Steinmetz, őt követően pedig Varga Dániel adott munkát az eredményjelző kezelőjének (10-3).

Vámos Márton távoli bombája vezette be a befejező negyedet (11-4), majd 11-6 után Varga Dániel emelte háromra góljai számát (12-6). Kanadának még egy szépítő gólra tellett az erejéből, a 13-7-es végeredményt pedig közeli húzásból a triplázó Varga Tamás állította be.

A magyar csapat szombaton 21 órától játszik a torna elődöntőjében Olaszország válogatottja ellen.