Vágólapra másolva!
A legutóbb ezüstérmes Győri Audi ETO KC a szlovén Krim Ljubljana, illetve a horvát HC Podravka együttesével, valamint egy, selejtezőből érkező gárdával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája főtábláján.

A negyedik csatlakozó a 3. számú selejtezőcsoportból kerül ki, itt a román Cluj, az orosz Rosztov-Don, a szerb Zajecar és a török Muratpasa harcol majd a továbbjutásért - derült ki az európai szövetség (EHF) pénteki sorsolásán.

"Mindkét ellenfelünket, a Ljubljanát és a Podravkát is jól ismerjük. Biztos vagyok benne, hogy remek mérkőzésekre kerül sor már az első csoportkörben is. Az, hogy mennyire számít jó csoportnak a B jelű kvartett, majd akkor dől el, ha megtudjuk, ki kvalifikálja magát a selejtezőből" - mondta a klub honlapján Kelecsényi Ernő, a Győr elnöke.

Amennyiben a Ferencváros továbbjut a szlovák Michalovce elleni selejtezőn, akkor a C csoportba kap besorolást, és a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd, illetve a svéd Sävehof lesz az ellenfele.

"A Győr csoportját ugye alapból nem kaphattuk, az A csoport pedig sokkal rosszabb lett volna". - idézte a Handball.hu Elek Gábort. "A három lehetséges csoportból szakmailag a középsőt kaptuk, utazás szempontjából pedig a legrosszabbat. Összességében úgy gondolom, hogy a Michalovcén magabiztosan tovább kell lépnünk. Ha be tudunk jutni - márpedig be kell jutnunk - a főtáblára, akkor jó esélyünk lehet a továbbjutásra, de nyilván a pillanatnyi forma, a sérülések számítani fognak. Nem rosszak a kilátásaink, de első bálozók vagyunk. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek."

A BL főtáblájának csoportjai:
A csoport: Oltchim Valcea (román), Randers (dán), Hypo (osztrák), a selejtező 2. csoportjának továbbjutója (Byaasen, Buxtehude, Dalfsen, Metalurg)
B csoport: Győri Audi ETO KC, Krim Ljubljana (szlovén), Podravka Vegeta (horvát), a selejtező 3. csoportjának továbbjutója (U Jolidon, Rosztov Don, Zajecar, Muratpasa)
C csoport: Larvik (norvég), Dinamo Volgográd (orosz), Sävehof (svéd), illetve a Ferencváros-Michalovce selejtező továbbjutója
D csoport: Buducnost (montenegrói), Thüringer HC (német), a szabadkártyás csoport továbbjutója (Issy Paris, Zvezda, Leipzig), a selejtező 1. csoportjának továbbjutója (Viborg, Bera Bera, Gdynia, Brühl)

A főtábla küzdelmei október 13-án kezdődnek.