Vágólapra másolva!
A dán Tv2 értesülése szerint a csődbe jutott AG Köbenhavn férfikézilabda-csapatának legnagyobb sztárja, a 2011-es év legjobb játékosának választott Mikkel Hansen négy évre a Paris Handball együtteséhez igazolt.

Bár több klub - a hírek szerint az MKB Veszprém - is fontolgatta megszerzését, végül az új sztárcsapatnak kikiáltott Paris Handball együttesében folytatja pályafutását a 2011-es év legjobb kézilabdázójának választott Mikkel Hansen.

A főszponzorát vesztett AG Köbenhavn dán válogatott átlövője négyéves szerződést kötött a franciákkal, erősítette meg a hírt a dán Tv2 hírportál.

Hansen az egész napot a francia fővárosban töltötte, a tárgyalás után átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon is.

Az AG Köbenhavn egyébként nem szűnt meg teljesen, hanem fuzionált a KIF Koldinggal, így a 2012-13-as szezonnak KIF Köbenhavn néven, 15 millió eurós költségvetéssel vág neki.

Dán lapok szerint Venio Losert, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Lars Jörgensen, Lasse Boesen, Kasper Irming és Bo Spellerberg is ebben a klubban folytatja pályafutását, Mikkel Hansen mellett a másik nagy távozó az olimpiai ezüstérmes svéd átlövő, Kim Andersson lehet.

Forrás: AFP/Javier Soriano