Társoldalunk:

Elek Gyuláról nevezték el az FTC kézicsarnokát

2012.08.31. 19:29

Mostantól Elek Gyula, a Ferencváros nőikézilabda-csapatával Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert edző nevét viseli a zöld-fehér klub népligeti sportcsarnoka.

"A FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna mától az Elek Gyula Aréna nevet viseli" - jelentette be Kökény Beatrix, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója a pénteki névadó ünnepségen, amelyen jelen voltak az egyesület vezetői, a felnőtt női kézilabdacsapat játékosai, valamint az utánpótlás korosztályok ifjú képviselői is.

Ezután Kökény könnyeivel küszködve idézte fel Elek Gyula pályájának főbb állomásait, többek között a női csapattal 1978-ban elért KEK-győzelmet. Kiemelte: neve egybeforrt a Ferencváros kézilabdacsapatával, nélküle nem kezdődött el bajnoki vagy kupameccs a "faházban".

Kubatov Gábor klubelnök beszédében azt hangsúlyozta, hogy az idén májusban elhunyt Elek Gyula mindig első otthonának tekintette a Ferencvárost. Emlékeztetett arra, hogy tudását átadta fiának, Elek Gábornak, akivel a klub tavaly és idén újra KEK-elsőséget ünnepelhetett, így a Ferencváros ismét jó kezekbe került. "Apa és fia példája azt bizonyítja az utánunk következő generációnak, hogy van értelme tanulni, s van értelme élni" - zárta szavait Kubatov.

Végül Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria jelenlegi vezetőedzője lépett a mikrofonhoz, és a család nevében megköszönte az egyesületnek a megtisztelő gesztust. "Ha édesapám most onnan föntről lát bennünket, akkor büszke arra, hogy szeretett klubjában egy létesítményt neveztek el róla" - jelentette ki.

Az ünnepség zárásaként az Elek Gyula Aréna névtáblát a klub egykori két kiváló kézilabdázója, a magyar válogatottal 1965-ben világbajnoki címet nyert Giba Márta és Bognár Erzsébet leplezte le.

Elek Gyula a Ferencváros nőikézilabda-együttesének történetében a leghosszabb ideig, 1966-tól 1985-ig, majd 1990-től 1992-ig volt a vezetőedzője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK