Vágólapra másolva!
Bukaresti segítséggel, de Ramnicu Valceában folytathatja szereplését a megszűnés szélére sodródott Oltchim nőikézilabda-csapata.

A Kronika.ro beszámolója szerint Sorin Oprescu főpolgármester a kormány képviselőivel folytatott tárgyalások után bejelentette, a fővárosi polgármesteri hivatal kész biztosítani a csapat fenntartását, mégpedig az önkormányzat tulajdonában lévő Bukaresti CSM sportklub révén.

Most azon dolgoznak, hogy biztosítsák a két klub összefonódásának jogi hátterét. Oprescu szerint a csőd szélén álló vegyipari üzem évente egymillió eurót biztosított a világ egyik legjobb nőikézilabda-csapata költségvetéséből, amelyet most a főváros vállalna magára, míg a fennmaradó, több millió eurós összeget továbbra is a támogatóktól várják.

A csapat továbbra is Valceában játszana, ám a mezekre felkerülne a bukaresti önkormányzat címere. Ezt azt jelentené, az alaposan megerősödött csapat mégsem lépne vissza a Bajnokok Ligájától, ahol a tavalyi döntős Győri Audi ETO egyik legnagyobb ellenfelének számít.

A hírek szerint a főpolgármester ígéretet tett arra, hogy új autóbuszt szerez a csapatnak, a régit ugyanis megrongálták Zilahon, ahol a valceaiak szerda este bepótolták a bajnokság első fordulójából elmaradt meccset, amelyet nehezen, 22-20-ra tudtak csak megnyerni. A hazaiak legeredményesebb játékosa a hat gólig jutó Szűcs Gabriella volt.