Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém a szlovén Celje, a Pick Szeged pedig a horvát Croatia Zagreb férfikézilabda-csapata ellen kezdi meg szereplését szombaton a Bajnokok Ligájában.

A Veszprém a nyáron alaposan átalakult. A kispadon Mocsai Lajost váltó spanyol Antonio Carlos Ortega új felállást próbálhat ki, már a világklasszis átlövő, Nagy László is a keretet erősíti.

"Ez lesz új csapatunk első mérkőzése a BL-ben, és minden bemutatkozó meccsnek nagy jelentősége van. Az átalakításokkal jó úton járunk, de sokat kell még gyakorolnunk" - mondta Ortega, aki a klub honlapjának elmondta, a Lékai Mátéval felálló Celje fiatal, sokat futó csapat, nincs nagy sztárja, a kezdő- és a cseresora egyaránt erős.

A veszprémieknek most következik a 187. BL- (illetve BEK-) meccsük, eddig 121 győzelem, 7 döntetlen és 58 vereség a mérleg.

A vendégcsapatban rengeteg olyan játékos van, akit emlékek kötnek Veszprémhez. A celjeiek világklasszis kapusa, Dejan Peric például öt évig a magyar bajnok szurkolóinak egyik kedvence volt.

"Sportolók vagyunk, így az érzelmeket félretéve azért játszunk, hogy minden meccset megnyerjünk. Egy mérkőzés 0-0-ról kezdődik, van esély, remélem, Magyarországon is" - nyilatkozta.

A csapat tagja még a szlovén válogatott szélső, Luka Zvizej, illetve a magyar válogatott irányító, Lékai Máté, akik a Pick Szegeddel sok rangadót vívhattak Veszprémben. Csakúgy, mint Vladan Matic, a Szeged egykori játékosa, majd edzője éppen a magyar bajnokságból, a Fradi kispadjáról szerződött a szlovénokhoz.

"A magyar, spanyol és délszláv játékosok érdekes kombinációt alkotnak Veszprémben, az új edző ráadásul új stílust próbál meghonosítani" - mondta a magyarokról Matic. "Annak ellenére, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, nem feltartott kézzel megyünk Veszprémbe, a pályán bármi megtörténhet."

A Szeged nyáron erősödött, ugyanakkor első csoportellenfele, a Croatia Zagreb nem, Skaliczki László vezetőedző éppen ezért bízik a jó idegenbeli rajtban. A tréner elmondta, hogy sikerült feltérképezni a riválist, valamint gyakoroltak olyan védekezési formáció ellen, amelyet a horvátok alkalmaznak.

A Picknek ez lesz a 95. BL-felvonása, eddig 40 győzelem, 8 döntetlen és 46 vereség áll a statisztikában.

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja:
B csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém - Celje (szlovén) szombat 17.00
Atlético Madrid (spanyol) - THW Kiel (német) vasárnap 18.00

csütörtökön játszották:
Sävehof (svéd) - Constanta (román) 35-31 (19-17)

D csoport:
Croatia Zagreb (horvát) - Pick Szeged szombat 18.30
Füchse Berlin (német) - Dinamo Minszk (fehérorosz) vasárnap 16.15

csütörtökön játszották:
Schaffhausen (svájci) - Barcelona (spanyol) 23-33 (12-17)