Vágólapra másolva!
Az FTC 37-22-es győzelmet aratott az orosz Dinamo Volgográd otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája nyitókörében.

Női BL, C csoport, 1. forduló:
Dinamo Volgográd (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-37 (9-23)
gól:
Hmirova 6, Vegyjohina 4, Grebjonkina 4, Dmitrijeva 3, Gyansina 2, Mahjojova 1, Goncsarova 1, Milova 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 6, Pena 6, Vérten 5, Kovacsicz 4, Szamoránsky P. 2, Cifra 2, Szarka 2, Szekerczés 1, Zácsik 1.

Az FTC - amely öt év után szerepel ismét a BL főtábláján - az előző két KEK-sorozatban diadalmaskodott, és tavasszal a Volgográdot is könnyedén búcsúztatta a KEK-elődöntőben.

A hazaiak kissé bennmaradtak az öltözőben, és a zöld-fehérek 6-0-s rohama után edzőjük időt kért. A folytatásban sem volt azonos szinten a két csapat, fokozatosan nőtt a különbség. Jellemző, hogy a szünetig a Volgográd még csak egy számjegyű góltermésnél, az FTC pedig már húsz fölött járt.

A második játékrészben sem sok minden változott, a ferencvárosiak cseresora is tartotta a különbséget a helyenként ötlettelenül játszó Dinamo ellen.

A nyolc közé, azaz a középdöntőbe jutást megcélzó FTC jövő vasárnap a csoport legerősebb tagját, a norvég Larvikot fogadja Dabason. A skandináv csapat a nyitómeccsén 39-31-re nyert otthon a svéd Sävehof ellen. Vélhetően utóbbi együttessel versenyez majd Elek Gábor együttese a továbbjutásért.

A másik magyar BL-szereplő, az előző kiírásban finalista Győri Audi ETO KC a B csoportban szombaton 24-19-re győzött a vendég horvát Koprivnica ellen.