Vágólapra másolva!
Hétfőn délután lemondott Dejan Udovicic, a szerb férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapat nyolc tagja korábban levélben kérte a tréner felmentését.

A szerb csapat tagjai hétfőn kezdték meg a felkészülést a németországi Világligára, pár nappal az után, hogy nyolc játékos nyilvánosan is Udovicic lemondását követelte.

A szakvezető a pólósok által írt levél óta hétfőn találkozott először a csapattal, de az edzést már nem is tartotta meg. A hírről beszámoló Vajma.info szerint Udovicicet a Szerb Vízilabda Szövetség képviselői megpróbálták kibékíteni az elégedetlen játékosokkal, de nem jártak sikerrel, mivel a szakember később hivatalosan is értesítette Velibor Sovrovicet, a szövetség elnökét, hogy lemond.

Udovicicet 2006-ban nevezték ki a válogatott szövetségi kapitányának, és az elmúlt hat évben a válogatott kétszer nyert Világkupát, ötször Világligát, kétszer Európa-bajnokságot, egyszer pedig világbajnokságot. Ezenkívül az Eb-ken még egy-egy ezüst- és bronzérmet, illetve egy vb-ezüstérmet is begyűjtött az együttessel.

A szakember - aki egyúttal a kragujevaci Radnicki edzője - a 2008-as és a 2012-es olimpián is bronzéremig vezette a válogatottat.

Egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja, a Világligában Németország és Spanyolország ellen is a Crvena zvezda edzője, Dejan Savic vezeti majd a válogatottat, mivel Udovicicet az olimpián, a Montenegró elleni mérkőzésen történt kiállítása miatt két mérkőzésről eltiltottak.

A megújult magyar válogatott először október 31-én, szerdán Nagyváradon Romániával mérkőzik. Szombaton aztán a Csitáry G. Emil uszodában Olaszország ellen játszik Világliga-mérkőzést.