Vágólapra másolva!
A HAT-AGRO UNI Győr hosszabbítás után négy ponttal nyert a lengyel Kraków vendégeként szerdán a nőikosárlabda Euroliga második fordulójában. A másik magyar csapat, a Sopron kikapott a Kassa otthonában.

eredmény, 2. forduló, A csoport:
Kraków (lengyel) - HAT-AGRO UNI Győr 62-67 (19-16, 8-12, 13-19, 18-11, 4-9) - hosszabbítás után
a magyar csapat legjobb dobói:
Hurst 14, Shegog 12, Kublina 11

Az előző Euroliga-szezont három sikerrel és tizenegy vereséggel záró Győr - amely a múlt héten hazai győzelemmel nyitotta az Euroliga-idényt - nem kezdte jól az összecsapást, de Füzy Ákos együttese fokozatosan feljavult, és főként jó védekezésének köszönhetően a félidőben vezetett.

A magyar bajnokcsapat a tengerentúli WNBA-ban a Connecticut Sunt erősítő, nemrég szerződtetett Chalysa Shegog, illetve a szintén új szerzemény, ausztrál Natalie Hurst jó teljesítményének köszönhetően hétpontos előnnyel vághatott neki a zárófelvonásnak.

A negyedik negyedben sokáig biztosan vezetett a Győr, de egy perccel a vége előtt három pontra felzárkóztak a lengyelek, és Anke De Mondt triplájával négy másodperccel a dudaszó előtt egyenlítettek. A ráadásban főként jó büntetőzésének köszönhetően győzött a magyar csapat. A győriek jövő csütörtökön az orosz Szpartak Moszkvát fogadják.

eredmény, 2. forduló, B csoport:
Kosice (szlovák) - Uniqa-Euroleasing Sopron 89-78 (22-22, 24-27, 19-6, 24-22)
a magyar csapat legjobb dobói:
Johnson 29, Fegyverneky 21, Milovanovic 9

A 2009-ben Euroliga-negyedik Sopron - amely egy hete hazai győzelemmel indította a szezont - kissé álmosan kezdte a mérkőzést, de az első hat perc után már nem engedte elhúzni a riválist. A magyar bajnoki ezüstérmes az első negyed végéig fej fej mellett haladt a szlovák együttessel, így tíz perc után döntetlen volt az állás (22-22).

Székely Norbert együttese a második negyedben két perc alatt öt ponttal elhúzott a házigazdától (26-31), s ebből a különbségből a dudaszóig három pontot sikerült megőriznie. A nagyszünetet követő folytatásban aztán a szlovákok megkezdték a felzárkózást, s ez a soproniak fokozatosan gyengülő teljesítménye mellett olyan jól sikerült nekik, hogy a záró felvonás előtt már 10 pontos előny volt a birtokukban.

A magyar csapatban Fegyverneky Zsófia és a szerb Jelena Milovanovic mellett leginkább az észak-amerikai profi ligában, a WNBA-ben idén bemutatkozott amerikai Shenise Johnson tartotta valamelyest a lelket, de az utolsó 10 percben a Kosice folytatta, amit a harmadik negyedben elkezdett, s végül megnyerte a találkozót. A soproniak egy hét múlva az olasz Schiót fogadják.