Vágólapra másolva!
Két fordulóval a vége előtt már bejutott a legjobb nyolc közé a Győri Audi ETO a nőikézilabda Bajnokok Ligájában, miután a negyedik mérkőzését is megnyerve, hazai pályán 29-22-re verte a szlovén Krim Ljubljanát.

Női BL, 4. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 29-22 (16-9)
gól
: Radicevic 7, Lekic 6, Görbicz 4/3, Amorim 3, Orbán 3, Löke 2, Szepesi 1, Tervel 1, Kovacsics 1, Hornyák D. 1, illetve Mavsar 6/4, Wörz 5, Torstenson 5, Müller 3, Martin 1, Lazovic 1, Krpez 1

Az előző idényben döntős Győr a múlt vasárnap könnyedén, 31-20-ra nyert a szlovén fővárosban. Az idegenben elért jó eredmény elkényelmesíthette a magyar bajnokot, mert rosszul, sok hibával kezdte a szombati összecsapást.

Az első negyedórában egyenrangú fél volt a Krim, még vezetett is, majd amikor feljavult a hazai védekezés - ez gyakorlatilag Tervel és a kapus Lunde-Haraldsen beállásával függött össze -, már nem volt kérdés, hogy az ETO az úr a pályán. Amíg a nyitó 15 perc 8-7-es eredményt hozott, a második negyed óra 8-2-t. A megszerzett labdákból sok indításgólt tudott szerezni az esélyesebb házigazda.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A második félidőben tovább nőtt a különbség, majd a cseréit is bevető Győr nem tartotta a korábbi iramot, így aztán szép lassan apadni kezdett az előnye, de a biztos győzelem - és a középdöntős továbbjutás - nem forgott veszélyben.

Az ETO jövő vasárnap a horvátországi Kaproncán találkozik a helyi Podravkával.

A másik magyar BL-érdekelt, az ugyancsak hibátlan mérleggel büszkélkedő FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap a svéd Sävehof otthonában lép pályára, és ha nyer - továbbá a norvég Larvik nem kap ki az orosz Dinamo Volgográdtól -, a Győrhöz hasonlóan középdöntős lesz.

Az állás:
1. (és már középdöntős) Győri Audi ETO KC 8 pont/4 mérkőzés
2. Koprivnica 4/3
3. Krim Ljubljana 2/4
4. Cluj 0/3