Vágólapra másolva!
A vendég Szolnok nyerte meg kedden az F csoport magyar rangadóját a Körmend ellen a férfikosárlabda Eurochallenge-kupa második fordulójában.

Eredmény, F csoport, 2. forduló:
Körmend - Szolnoki Olaj 92-96 (19-28, 18-23, 23-26, 32-19)
a legjobb dobók: Shaw 25, Buljan 20, Ruják 19, illetve Báder 33, Horváth 21, Kalve 15

Az F csoportban összesorsolt két magyar csapat egyaránt vereséggel kezdte meg szereplését egy hete az Eurochallenge-kupában: a Körmend 75-65-re kikapott Temesváron, míg a Szolnok 87-70-es vereséggel tért haza a németországi Oldenburgból.

Az áprilisi, debreceni négyes döntő utolsó helyén végzett szolnokiak tapasztalt irányítója, az ex-körmendi Németh István betegség miatt nem állt rendelkezésre, de társai nélküle is lendületesen kezdtek, a vasiak egyetlen másodpercig sem vezettek. A válogatott Báder Márton és Horváth Ákos irányította vendégek hét és fél perc elteltével 11 ponttal elhúztak, majd a második negyed hajrájában már 22 pontos előnyre tettek szert. A túloldalon, Hencsey Tamás együttesében csak a horvát Zvonko Buljan jeleskedett, a nagyszünetben 37-51 volt az állás.

Az idén az NB I helyett az Adria Ligában szereplő, magyar bajnok és kupagyőztes Szolnok - amely a vasárnapi, szlovéniai AL-meccsről érkezett Körmendre - a térfélcsere után sem engedett a tempóból: Báder zsákolásával megszerezte 20. pontját, a csapat pedig egyetlen büntetőt sem rontott. A 60-77-ről induló zárószakaszban az NB I-ben 2 győzelemnél és 5 vereségnél tartó vasiak Buljan és az amerikai Matthew Shaw révén óriási rohamba kezdtek, és a 37. percben két pontra felzárkóztak (82-84). Két perccel a vége előtt döntetlenre állt a csata (86-86), de Pór Péter tanítványai nem engedték ki a kezükből a meccset, így - bár a vártnál nagyobb izgalmak közepette - megszerezték első győzelmüket az EK-ban. Az összecsapás hőse Báder Márton lett 33 ponttal és 14 lepattanóval.

A szolnokiak egy hét múlva Temesváron lépnek pályára, míg a körmendiek jövő szerdán az Oldenburghoz látogatnak.