Vágólapra másolva!
Bécsben elkészítették a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntős csoportkörének a sorsolását, a két magyar együttes nem került azonos csoportba.

Az előző idényben döntős Győr a 2011-es BL-győztes norvég Larvikkal, valamint a címvédő, de a nyáron meggyengült montenegrói Buducnost Podgoricával és a dán Randers HK-val került azonos csoportba.

Az ETO vezetőedzője, a spanyol Ambros Martín a sorsolás után azt mondta, számára nem volt nagy jelentősége a sorsolásnak, hiszen a végső győzelemhez úgyis minden ellenfelet le kell győzni. "A Larvik a sérülésekből frissen felépült játékosokkal nagyon erős csapat lesz februárra, azt hiszem, ők az egyik esélyesei a BL-trófeának. A Podgoricát jól ismerjük korábbról, a csapatom és jómagam is, vele mindenképpen nagyon harcos mérkőzésekre számítok, hiszen nagyon kemény kézilabdát képvisel. A Randers meglepetésre került be a középdöntőbe az utolsó pillanatban, de ezen a szinten már nem szabad erősebb vagy gyengébb ellenfelekkel számolni, minden csapattal szemben kőkeményen kell készülnünk" - nyilatkozta Martín, aki szerint az ellenfelekkel nem kell foglalkozni. "Sokkal inkább azzal kell törődni, hogy február-márciusra csúcsformába kerüljünk, és akkor nem lesz problémánk a továbbjutással."

Az utóbbi két évben egyaránt KEK-győztes FTC csoportja kedvező, mivel a zöld-fehéreknek a Szabó Valériával felálló orosz Zvezda Zvenyigorod, a román Valcea és a szlovén Krim Ljubljana együttesével kell megmérkőzniük.

"Három lehetséges verzió volt, hogy milyen csoportba kerülhetünk, és ebből a legjobbat kaptuk" - mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. "Alapcélkitűzésünk volt, hogy jussunk tovább a középdöntőbe, ez sikerült. Az biztos, hogy Zácsik nélkül kell megvívnunk a hat mérkőzésünket, és ha vicces lennék, azt mondanám, hogy remélem, a BL-döntőben már játszhat."

A középdöntőből az első és második helyezettek jutnak az elődöntőbe.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
A Győr a minap bajnoki rangadót játszott a Fradival

A női BL középdöntőjének csoportbeosztása:
1. csoport: Győri Audi ETO KC, Larvik (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Randers HK (dán)
2. csoport: Zvezda Zvenyigorod (orosz), Valcea (román), Krim Ljubljana (szlovén), FTC

A középdöntős játéknapok:
1. forduló: február 2/3.
2. forduló: február 9/10.
3. forduló: február 16/17.
4. forduló: március 2/3.
5. forduló: március 9/10.
6. forduló: március 16/17.

Az elődöntők időpontjai:
április 6/7. és 13/14.

a döntő időpontjai:
május 4/5. és 11/12.