Vágólapra másolva!
Nincs magyar játékos sem a férfi, sem a női jelöltek között az év legjobbja címre pályázók egyformán ötfős listáján, amelyet a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) állított össze.

Mocsai Lajos megmutatta a kastélyát

A szakemberekből, köztük világhírű edzőkből álló testület választotta ki a szóba jöhető játékosokat, akikre mostantól kezdve december 23-ig szavazhatnak a szurkolók és a média képviselői.

A jelöltek között van a 2011-ben a férfiaknál első dán Mikkel Hansen, illetve a legutóbbi női győztes norvég Heidi Lökke is, aki jelenleg a Győr klubcsapatát erősíti.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A díjátadót a 2013-as spanyolországi férfi vb utolsó napján tartják. A győztesek nem csupán emléktrófeát kapnak, hanem mindkét nemnél tízezer eurós (2,8 millió forint) pénzjutalom is jár az első helyért.

A 2012-es jelöltek:
nők: Bojana Popovic (montenegrói), Alexandra do Nascimento (brazil), Heidi Löke (norvég), Katarina Bulatovic (montenegrói), Andrea Penezic (horvát)
férfiak: Kim Andersson (svéd), Mikkel Hansen (dán), Filip Jicha (cseh,) Daniel Narcisse (francia), Julen Aguinagalde (spanyol)