Vágólapra másolva!
A volt győri kézis Aurelia Bradeanu szerint Görbicz Anita kedden biztosan pályára lép a sorsdöntő magyar-román Eb-mérkőzésen. A román szövetségi kapitány nem a magyarok elleni meccstől tart.

Aurelia Bradeanu jól ismeri Görbicz Anitát, akivel hét szezonon át együtt játszott Győrben, hat magyar bajnoki címet és egy BL-ezüstöt értek el közösen.

A magyar válogatott átlövője vírusos megbetegedése miatt ugyan kihagyta a Montenegró elleni vasárnapi meccset, és csak hétfőn délután edzett ismét, de volt csapattársának az Eb helyszínén azt mondta: betegsége ellenére játszani fog kedden este.

"Görbicz keddre felépül. Azt mondta nekem, hogy visszatér a csapatba, és ott lesz a pályán" - nyilatkozta a Prosport.ro nevű román weboldalnak az irányító-átlövő.

A 20.15-kor kezdődő meccsről a a 33 éves kézis úgy fogalmazott: a tét dupla vagy semmi. "Kemény, intenzív mérkőzésre számítok, és remélem, a végén mi örülhetünk majd."

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila
Bradeanu hét évig a Győrben kézilabdázott

A román Oltchim Valcea játékosa szerint Tomori Zsuzsanna hiányát meg fogják érezni a magyarok, mivel ő védekezésben és támadásban is képes kiemelkedőt nyújtani.

A román lap arról is kérdezte Bradeanut, hogy miként bírja az Eb feszített tempóját. "Van, hogy fáradt vagyok, de a társaimmal együtt jól felkészültünk. Tudjuk, hogy a meccsek után érzett fájdalmat hogyan lehet legyőzni."

Bradeanunak az Eb eddigi négy meccsén 41 lövési kísérlete volt, és ebből 19 gólt ért el.

Közben a ProSportnak magabiztosan nyilatkozott Gheorghe Tadici szövetségi kapitány, aki azt mondta: a csütörtöki, németek elleni meccs nehezebb lesz, mint a mai, magyarok elleni.

A Gazeta Sporturilor pontokba szedve értékelte a magyar csapatot. A lap szerint a magyarok erőssége a harcias védekezés, Görbicz Anita kiszámíthatatlan zsenialitása, és az, hogy a bírók rendszerint segítik a válogatottat. A gyenge pont a kapusposzt, Pálinger Katalin visszavonulásával ugyanis nincs igazi klasszis. Tomori eltiltás miatt nem játszhat, és a szélsőjáték elég rossz ezen az Eb-n - írja a román újság.

A románok négy éve nem kaptak ki tőlünk, utoljára a pekingi olimpia negyeddöntőjében vertük meg őket. Azóta legyőztek bennünket a 2008-as Eb-n (27-21), a 2009-es vébén (31-25) és egy hónapja a Kárpát-kupán (26-20) - igaz, az utóbbi mérkőzésen a magyar válogatott a ferencvárosi játékosok nélkül szerepelt.

Amennyiben a magyar válogatott legyőzi a román csapatot, és az oroszok nem nyernek a spanyolok ellen, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány csapata bejut az Eb elődöntőjébe.