Vágólapra másolva!
Alaposan rápihent a magyar nőikézilabda-válogatott a norvégok elleni szombati elődöntőre, az utolsó újvidéki középdöntő-összecsapáson ugyanis kulcsembereket pihentetve, nagyon alapjáraton játszva hat góllal kikapott Oroszországtól.

Eredmény, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Magyarország - Oroszország 25-31 (11-13)
Újvidék, 2000 néző
v.: Crnojevic, Kostecki Radic (horvátok)
Magyarország: Herr O., Kiss É. (kapusok) - Bódi 3, Kovacsicz, Rédei-Soós 5, Görbicz 3/2, Kovacsics 4, Szucsánszki, Szamoránsky P., Szabó V. 1, Bulath 3, Klivinyi 2, Szekeres, Tomori 2, Vérten, Triscsuk 1/1
Oroszország: Basarab, Szidorova (kapusok) - Kuznyecova 6, Hmirova, Posztnova 3, Avgyekova 2, Szen 3/1, Sztyepanova 2, Milova, Jarceva 3, Andrjusina, Makejeva, Punko 1, Zsilinszkajtye, Csernoivanyenko 4/2, Ilina 7/3, Turej
hetesek: 5/3, illetve 9/6
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Az élő közvetítés

Miután az első délutáni mérkőzésen Montenegró legyőzte Spanyolországot, eldőlt, hogy a magyar nőikézilabda-válogatott szombaton a címvédő Norvégia ellen játszhat Európa-bajnoki elődöntőt.

Azt előzetesen Karl Erik Böhn szövetségi kapitány is jelezte, ha van tét, odateszi magát a csapat, ha nincs, akkor inkább pihenteti a kulcsembereket, és azoknak ad több lehetőséget, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Herr Orsolya kiválóan védett

Már a kezdőcsapat azt sejtette, a szakvezetés betartja ígéretét: Bulath és Szabó védekezett, Kovacsics a szélen kapott lehetőséget, és bár a 13. percig tartotta magát az együttes, 5-5 után az oroszok fokozatosan elléptek.

Néző alig volt, a hangulattalan arénában több technikai hibát láthattunk, mint jó megoldást, de igazán senki sem bánkódott. Azt sajnálhattuk, hogy a kiegészítő emberek nem haraptak annyira, amennyire elvárható lett volna, hogy a félidő nem zárult katasztrofális különbséggel, azt Herr Orsolyának köszönhettünk, aki az első 30 percben 46 százalékkal védett.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Rédei-Soós Viktória ezúttal sem okozott csalódást

A csapat ugyan mínusz hatról egy 4-0-s rohammal 11-13-ra visszakapaszkodott a szünetig, de a második félidő elején ugyanazok a gyermeteg hibák jöttek elő. Puha volt a védekezés, pontatlan a támadójáték, ezt az oroszok könyörtelenül kihasználták.

A 40. percben 21-14-es orosz előnynél az időt kérő Böhn is felemelte hangját, hogy felrázza a csapatot, de nem sikerült, 30-22-nél már nyolcra is nőtt a különbség, de végül a csapat összehozott egy barátságos 31-25-ös vereséget.

A keretből Kovacsicz, Szucsánszki, Szamoránsky, Szekeres, Vérten és Kiss Éva kapus egyáltalán nem lépett pályára, Triscsuk, Tomori és Görbicz is csak keveset játszott, azaz valóban lehetett pihenni a szombati csatára.