Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a norvég szövetség sajtófőnökének nem szabadott volna kiadnia azt a közleményt, amelyben bejelentették, hogy szakított Heidi Lökével.

A norvég válogatott beállós közvetlenül a magyarok elleni Európa-bajnoki elődöntő előtt érezte úgy, hogy be kell jelentenie, hogy már hetek óta nem alkot egy párt a magyar válogatott szövetségi kapitányával, holott állítólag korábban megegyeztek, hogy csak az Eb után beszélnek róla a nyilvánosság előtt. "Az biztosan nem jött jól, hogy a meccs előtti este, a taktikai értekezletünk alatt érkezett a norvég szövetség sajtóközleményének a híre, miközben még a családomnak sem tudtam elmondani, mi a helyzet, és persze a csapattal is közölnöm kellett" - kezdte a Nemzeti Sportnak Böhn. "Mindenki nagyon megdöbbent, és utána már nem tudtunk kizárólag a meccsre koncentrálni, tizenhat órával a kezdés előtt hátba támadtak minket, és ez lett belőle. A szövetség sajtófőnökének nem lett volna szabad kiadnia azt a közleményt."

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Amikor még boldogan tanulták együtt a magyar nyelvet

Böhn arra a kérdésre, hogy hogyan viseli, hogy a magánélete kerül az előtérbe, így válaszolt: "Megvagyok. A magyar női kézilabda-válogatott fontosabb, mint az én magánéletem vagy az érzéseim, azon voltam egy hónapig, hogy a csapat ne is vegye észre a problémáimat. Nehéz időszakon vagyok túl, három-négy órákat aludtam naponta, most a meccs előtt éppenséggel egyet sem, de legalább könnyebb volt beletemetkeznem a munkába, és most már egy napot kibírok úgy, hogy a történtek ne befolyásoljanak. Persze nyilván a lányokon is nyomot hagyott az eset, büszke vagyok rájuk, hogy ilyen előzmények után helytálltak" - nyilatkozta a szakember.