Vágólapra másolva!
Jótékonysági kürtőskalács-sütést szerveztek a Győri Audi ETO női kézilabdázói. A háromnapos akció bevételét a győri Anya-, Csecsemő és Gyermekotthon kapja.

A főszponzor OTP Bank szervezésében és a győri önkormányzat helyszín-felajánlásával december 21-23. között zajlik a kürtőskalács-készítés és -árusítás a győri belvárosi karácsonyi vásárban, a Baross utca és Arany János utca sarkán lévő faházban.

A jótékonysági akcióban a csapat négy tagja személyesen is részt vesz: Herr Orsolya, Orbán Adrienn, Sirián Szederke és a csapattal továbbra is együtt tevékenykedő Pálinger Katalin. A lányok december 21-én maguk is munkába álltak.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Pálinger Katalin

"Reméljük, sok szurkolónkat megmozgatja ez a kis akció, és eljönnek tőlünk vásárolni, ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárul az adománygyűjtéshez. Nem vagyunk ugyan profi kürtőskalács-sütők, de gyorsan tanulunk, és a nagy szeretettel készítjük a sütiket. Segítőink is vannak a gyermekotthonból, így rajtuk keresztül el tudjuk juttatni karácsonyi jókívánságainkat a gyerekeknek. Nekik is szép karácsonyt kívánunk!" - nyilatkozta az ETO és az Eb-bronzérmes magyar válogatott kapusa, Herr Orsolya, akinek a tésztagyúrás volt a feladata.

Az ízesítést Pálinger Kati vette kezébe: 2Úgy látom, hogy a fahéjas és a kakaós a legnépszerűbb. Sütöttünk pár darabot a gyerekeknek is, akik vittek az otthonba a karácsonyi ünnepségükre, így ehhez mi is hozzájárulunk egy kis édességgel."

A győri gyermekotthonnak összesen ötvenöt lakója van, a csecsemőtől egészen felnőttkorig.