Vágólapra másolva!
Háromhónapos eltiltást kapott, de végül önszántából lemondott bosnyák Igokea kosárlabdaklub elnöke, Goran Dodik, aki az Adria Liga szombati, Crvena zvezda elleni mérkőzlés után percekig úgy ünnepelt a pályán, hogy középső ujjait a vendégszurkolók felé nyújtotta.

Középső ujjának mutogatásáért három hónap eltiltást kapott a bosznyák Igokea férfikosárlabda-csapatának elnöke, Goran Dodik. A sportvezető a szombati, Crvena zvezda elleni 80-77-es Adria Liga-győzelem után a percekig hergelte a vendégdrukkereket, írja a VajdaságMa portál.

"Az Euroliga szabályaival összhangban a klub ötezer eurós pénzbírságot köteles fizetni, mivel Goran Dodik sértegette a Crvena zvezda szurkolóit, és viselkedése nem felelt meg a sport szellemének" - indokolta döntését Josip Bilic, a liga igazgatója.

A sportvezető - aki a boszniai Szerb Köztársaság elnökének, Milorad Dodiknak a testvére - az eset után lemondott. Indoklásában elismerte, hogy sportszerűtlenül viselkedett, de hozzátette, azért, mert folyamatosan provokálták. A klub új elnöke Boris Spasojevic lett.

Az Adria Ligában az Igokea 18 forduló után az élen áll, a magyar színeket képviselő Szolnoki Olaj a 14., utolsó helyen szerénykedik.