Vágólapra másolva!
A világbajnoki negyeddöntő előtti utolsó edzésen azt a szélsőjátékot gyakorolta Henrik Möllgaard, a Skjern kézilabdacsapatának átlövője, amiből a mindent eldöntő utolsó gólt szerezte a magyarok ellen.

A férfikézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében, 45 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt, 27-26-os dán vezetésnél a Skjern balátlövője, Henrik Möllgaard gondolt egy merészet, a balszélről, éles szögből elvállalta a helyzetet, és Mikler Roland felett a jobb sarokba lőtte a mindent eldöntő gólt.

Az átlövő a Tv2.dk portálnak úgy nyilatkozott, bár a játékostársai kinevették miatta, ő előző napon éppen ezt gyakorolta az edzésen.

"Elképesztő érzés töltött el a gól után. Már nagyon kétségbeesetten küzdöttünk, de amikor megláttam a lyukat a védelemben, éreztem, egy góllal megmenthetem az utolsó 40 másodpercet" - nyilatkozta Möllgaard.

Möllgaard gólja 1:10-nél látható


Dánia már nyolc góllal is vezetett a 32. percben, a magyar válogatott azonban lépésről lépésre ledolgozta hátrányát, és ha nincs ez a találat, akkor az utolsó fél percben az egyenlítésért támadhatott volna.

Az Európa-bajnioki címvédő a pénteki elődöntőben Horvátországgal játszik, a másik ágon a házigazda spanyolok a szlovénekkel csapnak össze.