Vágólapra másolva!
Miután a francia kézilabdaliga megállapította bűnösségüket egy bajnoki mérkőzés eredményének befolyásolásában, a maximális hatmérkőzéses eltiltást szabta ki a Montpellier hat játékosára.

Nikola Karabatic, Samuel Honrubia, Mladen Bojinovics, Luka Karabatic, Issam Tej, Primoz Prost és Dragan Gajic játékjogát október közepén függesztette fel a Montpellier, miután igazolva látták, hogy a játékosok fogadási csalásban vettek részt.

Május 12-én a már bajnok Montpellier férfikézilabda-csapata nemcsak váratlan, 31-28-as vereséget szenvedett a bennmaradásért küzdő Cesson-Sevigne ellen, de a mérkőzésre meglepően sok fogadást kötöttek, amelyek összesen 200 ezer eurós haszonnal zárultak. Ennek következményeként tizenhét személyt, köztük a mérkőzlést egyébként sérülés miatt kihagyó Karabatic testvéreket is őrizetbe vették.

Miután a francia kézilabdaliga fegyelmi bizottsága megállapította a hat játékos bűnösségét a maxiimálisan kiszabható hatméárkőzéses eltiltással sújtotta őket. Karabaticéknak öt napjuk van a fellebbezésre, ha megteszik, a jogerősí ítéletig játszhatnak.