Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét a Ferencváros nőikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája középdöntőjében, miután 31-25-re kikapott a Krim Ljubljana otthonában. Ha a következő körben legyőzi a vendég román Valceát, akkor bejut az elődöntőbe.

Ellenállhatatlan kézilabdával BL-elődöntős a Győr

Eredmény, női BL, középdöntő, 4. forduló, II. csoport:
Krim Ljubljana (szlovén) - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-25 (15-12)
Ljubljana, Stozice Arena
v.: Stolarovs, Licis (lettek)
gól: Penezic 8, Wörz 7, Martin 5, Lazovic-Varlec 3, Torstenson 3, Mavsar 3, Krpez 1, Piedade 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 7, Cifra 4, Szamoránsky 2, Dajka 2, Szekerczés 1, Szarka 1
hetesek: 1/1, illetve 0/0
kiállítások: 6, illetve 2 perc

A Ferencváros - amely a sérült Zácsik, Pena és Deáki nélkül volt kénytelen pályára lépni - az előző fordulóban 30-26-ra nyert a szlovén bajnok ellen, és egy újabb győzelem már elődöntőt ért volna számára. Mivel a román Valcea is győzött a hétvégén, ezért a csoportelsőséget most biztosan nem lehetett bebiztosítani.

Szucsánszki vezérletével hamar 3-1-re elhúzott a vendégcsapat, ám ahogy magához tért a Krim, átvette a vezetést. Wörz kiállításakor megint fordult a kocka (5-6), azonos létszámban viszont Penezic révén újra a Ljubljanánál volt az előny.

Elek Gábor vezetőedző időkérését követően együtt haladt a két együttes, míg a szünet előtti szakaszban magyar részről több hiba is becsúszott, így háromgólosra hízott a különbség.

A fordulást követően változatlanul a Krim irányított, és fokozatosan húzott el. Az FTC sok hibája megbosszulta magát, és az 50. percben már 28-20 volt az állás. Emberelőnye alatt ugyanakkor óriási hajrát nyitott a magyar csapat, feljött négy gólra (29-25), amikor is időt kért a házigazda, és ettől megint nyugodtabb lett a játéka.

A vége 31-25 lett, a hatgólos vereség azért rossz a Ferencvárosnak, mert pontazonosság esetén a Krim az egymás elleni eredmények tekintetében jobban áll. A Fradi jövő szombaton Dabason fogadja a Valceát, amennyiben győz, biztosan elődöntős.

"A játék minden szegmensében jobban játszottunk, csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Most az a legfontosabb, hogy ne kerüljünk olyan eufóriába, mint legutóbb a Valcea elleni győzelem után. Ettől a sikertől még nem jutottunk elődöntőbe, de közel vagyunk hozzá. Lépésről lépésre kell haladnunk" - nyilatkozta a meccs után Tone Tiselj, a Krim edzője.

"Gratulálok a Krimnek, elsődlegesen azért veszítettünk, mert nem tudtunk megfelelően koncentrálni. Mindazonáltal úgy gondolom, hogy boldogok lehetünk ebben a szezonban. Harcolunk és továbbra is mindent megteszünk, hogy négy közé jussunk" - nyilatkozta Pastrovics Melinda.

"Sem a védekezésünk, sem a támadójátékunk nem ütötte meg azt a szintet, amit tudunk. Nagyon sajnálom, de a jövő héten egy új mérkőzés és egy új lehetőség következik" - mondta Szucsánszki Zita.


Szombaton játszották:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Oltchim Valcea (román) 23-26 (15-13)

A csoport állása:
1. Ljubljana 6 pont (114-103)
2. FTC 6 (113-113)
3. Valcea 4
4. Zvenyigorod 0