Vágólapra másolva!
Minden bizonnyal több kulcsjátékosát pihentetni fogja a Győri Audi ETO elleni esti bajnokin Elek Gábor, az FTC Rail Cargo Hungária nőikézilabda-csapatának vezetőedzője. A csapatra szombaton sorsdöntő BL-csata vár a román Valcea ellen, az NB I alapszakasza pedig már eldőlt.

Alapesetben igazi rangadónak számítana a két legjobb hazai nőikézilabda-csapat a Győr és a Ferencváros rangadója, ám a szerdai, budapesti találkozón a hazaiak már inkább a szombati, Valcea elleni csatára készülnek

"Talán sokan nem értették, miért mondtam, hogy a Valcea elleni csata fontosabb a számunkra. Sajnos a csapat a mentális tartalékait hellyel-közzel felélte, ezt a mentális bázist most fel kell tölteni" - nyilatkozta Elek Gábor a klub honlapján.

"A hét legfontosabb meccse a szombati lesz, de nem azért, mert a BL-ben csak a négy közé jutás az elfogadható, hanem mert bármit csinálunk, a Győrt nem érhetjük utol az alapszakaszban. Az ETO teljes játékosállománnyal érkezik, nincs sérültje, jobbak a lehetőségei, mint nekünk. Én a megmaradt néhány egészséges emberemet nem zsigerelhetem ki. Azt hiszem, a Győr ellen mindent felteszünk, az a hétvégi meccsekre nem fog nekünk segíteni. Ezért ha kell, be fogom áldozni z esti meccset, ha bárkinek nem tetszik, sajnálom."

A vendégek edzője, Ambros Martin ennek ellenére nagy csatát vár.

"Hazai ellenfeleink közül a Fradi kiemelkedik, hiszen az elmúlt két évben is megnyerte a KEK-et. Emiatt az idei fantasztikus BL-menetelés engem egyáltalán nem lep meg. Keményen készülünk, és örülünk, hogy a hazai bajnokságban is kiemelkedő BL-szintű mérkőzést játszhatunk. De az biztos, hogy ennek a legnagyobb nyertesei a magyar kézilabda szurkolók, hiszen a Fradi-Győr rangadó szerintem minden magyar kézilabda rajongó számára egy igazi fiesta lesz!"