Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO magabiztos játékkal nyert a dán Randers ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó mérkőzésén, így százszázalékos mérleggel várhatja elődöntős ellenfelét.

BL, középdöntő, 6. (utolsó) forduló, I. csoport:
Győri Audi ETO KC - Randers (dán) 32-24 (15-12)
a magyar csapat gólszerzői: Görbicz 6, Radicevic 6, Löke 4, Szepesi 3, Amorim 3, Lekic 3, Kovacsics 2, Orbán 2, Tervel 1, Rédei-Soós 1, Hornyák 1

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, zárt védekezésükkel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. A Randers 6-3-ra vezetett, amikor Ambros Martín időt kért, ezt követően pedig feltámadt a Győr és fokozatosan feljött, majd el is lépett ellenfelétől és a félidő végére háromgólos előnyre tett szert.

A fordulást követően már egyértelműen a Győr akarata érvényesült, a magyar bajnok a hajrában örömjátékkal, könnyed megoldásokkal szolgálta ki a közönséget. Görbicz saját térfeléről talált be az üresen hagyott dán kapuba.

A Győr az elődöntőben vagy a szlovén Krim Ljubljanával, vagy a román Valcea együttesével találkozik, ez vasárnap dől el.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Hedi Löke négy góllal járult hozza a győzelemhez

A spanyol Ambros Martín edző vezette magyar együttes sorozatban 12. összecsapásán diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban. Erre eddig korábban csak egyszer volt példa, a Németh András irányította, Tóth Tímeával felálló osztrák Hypo Niederösterreich a 2007/08-as szezonban jutott el hasonlóképpen hibátlan mérleggel az elődöntőbe.

A csoport állása:
1. (elődöntős) Győri Audi ETO KC 12 pont/6 mérkőzés, 2. (elődöntős) Larvik 6/5, 3. Podgorica 3/5, 4. Randers 1/6

Larvik (norvég) - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45