Vágólapra másolva!
A 2012-13-as Bajnokok Ligája-szezonban először veszített pontokat a Kielce férfikézilabda-csapata, amely a nyolcaddöntő első mérkőzésén 26-25-re kikapott a Pick Szeged otthonában. A visszavágót jövő szombaton játsszák.

Gyengébb játékkal is Veszprém-siker a kézi-BL-ben

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Pick Szeged - Kielce (lengyel) 26-25 (15-14) - az élő közvetítés
v.: Nikolov, Nacsevszki (macedónok)
Szeged: Mikler, Tatai, Tóth (kapusok) - Buday, Kekezovic, Vadkerti 5, Larholm 4/2, Pribanic 4, Zubai 1, Balogh 1, Blazevic 1, Czina, Prodanovic 6, Sulc 2, Lasica, Ancsin 2
Kielce: Szmal, Losert, Buchcic (kapusok) - Grabarczyk, Mazur, Tomczak 4, Michal Jurecki 2, Tkaczyk 2, Olafsson 3, Bielecki 2, Jachlewski 2, Stojkovic 4/4, Krzysztof Lijewski 2, Buntic 3, Musa, Zorman 1
hetesek: 4/2, illetve 4/4
kiállítások: 2, illetve 12 perc

Óriási bravúrt hajtott végre a Pick Szeged férfikézilabda-csapata, amely hazai pályán egy góllal legyőzte a lengyel Kielce együttesét. A magyar csapat éppen csak becsúszott a legjobb 16 közé, csoportjában ugyanis csak a negyedik helyen zárt, a lengyelek ugyanakkor úgy nyerték meg csoportjukat, hogy pontot sem vesztettek, ezzel a BL-sorozat egyetlen százszázalékos csapataként érkeztek Szegedre.

A Szeged három győzelmet aratott a sorozatban, de a Dinamo Minszk, a CO Zagreb és a Schaffhausen is az Újszegedi Sportcsarnokban vérzett el. Így okkal reménykedhetett a közönség a jó szereplésben.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mikler kiválóan védett

Jól is játszott az együttes, a lengyelek egyszer sem tudtak vezetést szerezni, az első félidőben azonban hiába vezetett kétszer is (8-5, 10-7) is három góllal a Szeged, az előnyből mindössze egyet sikerült megőrizni a szünetig.

A második félidőben a jól játszó Prodanovic és Vadkerti mellé felzárkózott a beállós Pribanic, illetve az egyre jobban védő Mikler is, és 18-18-ról sikert ismét három góllal meglépni.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Pribanic négy gólig jutott

Sőt hat perccel a mérkőzés vége előtt 26-22-nél először vezetett néggyel a magyar együttes, ám sajnos Pribanic akkor dobta az utolsó hazai gólt.

A végén az erejével elkészülő csapat óriásit küzdött a győzelemért, így a Kielce ugyan lőtt három gólt, de a Szeged így is 26-25-re nyert, és elrontotta a lengyelek százszázalékos mérlegét.

A visszavágót jövő szombaton játsszák Lengyelországban.

Skaliczki László, a Szeged edzője: "Gratulálok a csapatomnak, amely nagy harcra kényszerítette a kiváló erőkből álló Kielcét. Nem volt véletlen, hogy a lengyelek eddig nem kaptak ki, hosszú a cserepadjuk, minden poszton legalább két remek játékosuk van, és emiatt rengeteg támadási és védekezési variációt képesek bevetni. Ennek lettünk az áldozatai, hiszen a hajrában már csak ők szereztek gólt. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz a visszavágón, de szeretnénk összerakni egy olyan brigádot, amely tisztességgel szerepel majd idegenben."