Vágólapra másolva!
A madridi Marca és a barcelonai Sport információja szerint a spanyolokkal világbajnoki címet szerző Valero Rivera lesz a katari férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Segítője a spanyol királyi család rendezvényeiről száműzött, adócsalással vádolt Inaki Urdangarin lesz.

Valero Rivera lesz a katari férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, állítja a madridi Marca és a barcelonai Sport című napilap. A spanyolokat világbajnoki aranyhoz segítő szakember két évre szerződne a közel-keleti országba, amely gőzerővel készül a 2015-ös világbajnokságra.

Forrás: AFP/Javier Soriano

Valero Rivera

Rivera segítője egykori játékosa, Inaki Urdangarin lesz, aki ezzel a munkakörrel kicsit kiszabadulna az őt körülölelő nyomás alól. Palma de Mallorca hercegét (felesége, Krisztina infánsnő I. János Károly spanyol király lánya) ugyanis korrupcióval, sikkasztással és adócsalással vádolják. Tavaly februárban emeltek vádat ellene, ami példátlan eset volt Spanyolországban, mert korábban a királyi család tagja addig sohasem került még vád alá.

János Károly másfél éve úgy döntött, Urdangarint száműzi minden családi rendezvényről, idén januárban pedig töröltette nevét a királyi honlapról is.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Krisztina infánsnő és Inaki Urdangarin

A Barcelona egykori kézszeres olimpiai bronzérmes, hatszoros BL-győztes, tízszeres spanyol bajnok játékosa elhagyhatja az országot, Pedro Horrach spanyol államügyész ugyanis megerősítette, hogy Urdangarin útlevelét nem vonták be.