Vágólapra másolva!
Áder János köztársasági elnök pénteken látogatást tett a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő szombati visszavágójára készülő MKB Veszprémnél.

Az államfő - miután megkoszorúzta a csapat meggyilkolt játékosának, Marian Cozmának emlékművét - megtekintette a péntek délelőtti edzést, amelyen dobott két hétméterest is - Fazekas Nándornak és Mirko Alilovicnak is betalált -, majd ajándékba kapott egy mezt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Áder mindkét büntetőjét bedobta MTI/Kovács Anikó


"Óriási a tét, és azért jöttem, hogy ne csak a veszprémiek buzdítását hozzam el, hanem mindenkiét az országból, aki ma odafigyel a kézilabdára, legyen az női, vagy férfi, hiszen az ETO már ott van a döntőben, a Veszprémnek pedig minden esélye megvan rá, hogy bekerüljön - jelentette ki Áder János a játékosokkal folytatott beszélgetés után. Elárulta: nemcsak szereti a kézilabdát, de gimnazista korában játszotta is, mégpedig a Győri ETO-ban.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Nagy Lászlótól mezt is kapott MTI/Kovács Anikó


Hozzátette: ha szorítanak neki helyet, akkor szombaton a fiával a helyszínen tekinti meg a német Kiel elleni összecsapást. "Remélem, hogy jelenlétem nem hozza zavarba a csapatot, hanem azt érzik, hogy fontos ez a mérkőzés. De biztos vagyok benne, hogy az ittlétem nélkül is beleadnak apait, anyait és erőn felül fognak teljesíteni" - jegyezte meg a köztársasági elnök.

A Veszprém a Kiel otthonában rendezett első meccsen 32-31-re kapott ki, a visszavágó szombaton 16 órakor kezdődik, telt ház, ötezer néző előtt.