Vágólapra másolva!
Hat kulcsjátékosa marad, öt klasszisával még tárgyal az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, amely a hírek szerint mégsem szűnik meg, hanem másfélmillió eurós költségvetéssel nekivág a 2013-14-es szezonnak is.

Sajtóközleményben jelentette be jövő évi terveit az Oltchim Valcea nőikézilabda-csapata, ez alapján kijelenthető, nem szűnik meg a legjobb román együttes.

Az évek óta komolya anyagi gondokkal küzdő csapatról az a hír járta, ha nem jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe, akkor a támogatók nem adnak több pénzt. A klub elbukta a Győri Audi ETO-val szemben az elődöntőt, de úgy tűnik, mégis van megoldás.

A közlemény szerint jövőre a klub másfélmillió euróból gazdálkodhat, a Gazeta Sporturilor azt írta, a Román Kézilabda Szövetség elnöke, Cristian Gatu is megmozgatta kapcsolatait, és néhány cég támogatja Valceát.

A klub megbeszélést folytatott minden játékossal, ennek értelmében Alexandrina Barbosa, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Manaharova, Adina Meirosu és Nicoleta Safta jelezte, maradna jövőre is a klub kötelékében.

Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Aurelia Bradeanu, Ramona Farcau és Silvia Navarro még tárgyal a klubbal, de nem elképzelhetetlen, hogy közülük többen is vállalják a 2013-14-es szezont, míg a kölcsönjátékosok közül Dana Babeanu, Eliza Buceschi, illetve Andreea Polocoser visszatér.

Jakob Vestergaard edző mellett biztosan távozik Marija Jovanovic, Oana Manea, illetve a Győr által csábított Katarina Bulatovic, helyükre átlövőt, balszélsőt és beállóst mindenképpen szerződtetne a Valcea.

Az edzői stábról még nem született döntés, a sportnapilap szerint az biztos, hogy Steluta Luca marad, kérdés, hogy másod-, esetleg vezetőedzőként.